Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sztankovics: “Nem egy-egy játékosból, az egész csapatból felkészültünk”

A Ferencváros az Európa-konferencialiga csoportkörének negyedik fordulójában a belga KRC Genk csapatát fogadja csütörtök este…

A magyar bajnok Ferencváros vezetőedzője, Dejan Sztankovics biztos benne, hogy a szurkolók maximálisan a csapat mellett lesznek a KRC Genk elleni összecsapáson:

“Nagyon érdekes és egyben nehéz mérkőzést játszottunk kint. Sokat futottunk, egy igazán taktikus meccs volt. Számunkra csütörtökön az lesz a legfontosabb, hogy minél jobban alkalmazkodni tudjunk az ellenfélhez. Végig koncentrálnunk kell, nagyon fontosak lesznek az apró részletek, a szabadrúgások, egy-egy labdaszerzés, ezek mind-mind döntő jelentőségűek lehetnek. Mi nem egy-egy játékosból, az egész csapatból felkészültünk. Persze, van egy-egy fiatal és gyors játékos, akinek szereplése döntő jelentőségű lehet, de csak akkor, ha megvan a megfelelő támogatása a csapata részéről. Amikor belemegyünk az apró részletekbe, mindig megvizsgáljuk, hogyan támad az ellenfél, de én nem foglalkozom azzal, ki játszik, és ki nem. A legfontosabb, hogy a saját taktikánkra fókuszáljunk. Nálunk sajnos Varga Barnabás továbbra is sérült, viszont minden más játékos bevethető. Nem kell külön magyarázni a szurkolóknak, milyen fontos lesz a holnapi mérkőzés, meghívnunk sem kell őket, hiszen, ha jól tudom, telt házas lesz a meccs. 22 ezer emberrel együtt fogunk támadni, védekezni, ha esetleg labdát vesztünk, együtt kell felállnunk. Biztos vagyok benne, hogy ott lesz a „12. játékos” is a pályán.”

“Szerintem a Genk, a Fiorentina és a Ferencváros is egyformán esélyes arra, hogy továbbjusson, a pályán minden kérdésre választ kapunk majd. Firenzében 65 percig nagyon jó mérkőzés láthattunk, sikerült megnehezítenünk a Fiorentina játékát, szóval abszolút a pályán fog eldőlni a továbbjutás kérdése. Nem szeretnék számolgatni, szeretnénk a pályán megmutatni, hogy miként tudunk játszani. Tudjuk jól, hogy egy csütörtöki győzelem akár továbbjutást is érhet a legjobb 16 közé” – mondta el a továbbjutási esélyekről a szerb szakember.