Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Aki ikszre játszik, az szinte biztosan veszít!”

Miután két nappal a mérkőzés előtt döntés született a találkozó helyszínéről, a magyar válogatott szerdán elutazik Szófiába…

A magyar válogatott másodedzője, Cosimo Inguscio az M4 Sportnak adott interjújában beszélt a Bulgária elleni Eb-selejtező előtti várakozásairól:

“Aki ikszre játszik, az szinte biztosan veszít! Meg kell tennünk az utolsó lépést, hogy aztán derűsen térhessünk haza, Montenegró ellen pedig igazi örömfocit játszhassunk: több mint hatvanezer néző előtt, az elképzelhető legjobb hangulatban!”

Az olasz szakember még 2012-ben, a Budapest Honvédnál csatlakozott Marco Rossi, a válogatott jelenlegi szövetségi kapitányának stábjához.

A beszélgetés során Inguscio elárulta, hogy Rossival a szakmai kapcsolat mellett mára már szinte családivá vált a viszonyuk, hiszen “már több időt töltöttünk egymással, mint ki-ki a saját feleségével”, ez pedig a munkában is meglátszik.

Inguscio arról is beszélt az interjúban, milyen feladataik voltak, amikor a válogatotthoz kerültek, de felidézte egyik legszebb emlékét, az Izland elleni sorsdöntő Európa-bajnoki pótselejtezőt, amelyen ő ült a kispadon, mivel Rossi koronavírusos lett.

A magyar válogatott amennyiben legalább egy pontot szerez Bulgária ellen, biztosan kijut a jövő nyári Eb-re.