Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2026: csapattársa elárulta, mi kell ahhoz, hogy Messi részt vegyen a tornán

A világbajnoki címvédő argentin válogatott kerete jelenleg a soron következő világbajnoki selejtezőire készül…

(Photo by Gustavo Garello/Getty Images)

Az argentin válogatott balhátvédje, Nicolás Tagliafico az ezeizai összetartáson az egyik nyilatkozatában arról beszélt, hogy véleménye szerint mely esetben fordulhatna elő, hogy a csapat kapitánya, Lionel Messi részt vegyen a 2026-os világbajnokságon:

“Ha nem nyertük volna meg tavaly a világbajnokságot Katarban, akkor most nem lenne itt velünk. Így hogy nyertünk, ő is ki akarja élvezni velünk ezeket a hónapokat. Szóval ha megnyerjük jövő nyáron a Copa Américát, akkor folytatni akarja velünk a következő vb-ig…”

A nyolcszoros Aranylabdás Messi 35 évesen lett világbajnok, idén nyáron pedig már a 36. születésnapját ünnepelte. Saját bevallása szerint addig fog szerepelni a válogatottban, amíg jól érzi magát. A 2024 nyarán esedékes Copa América idején 37, a 2026-os vb alkalmával 39 esztendős lesz.

A kvalifikáció során az első négy meccsét megnyerő argentin válogatott csütörtökön Uruguayt fogadja a La Bombonerában, majd jövő kedden Brazília vendége lesz a Maracanában.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!