Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi: “Nagyon közel vagyunk a célunkhoz…”

A magyar válogatott a helyszín kapcsán kialakult hosszú huzavona végén csütörtök este Szófiában zárt kapuk mögött játszik Bulgária ellen Európa-bajnoki selejtezőt…

(Photo by Srdjan Stevanovic – UEFA/UEFA via Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a stadionmizéria nem befolyásolta a felkészülést:

Én nem olvasom a kommenteket, közleményeket, hogy ne tudják befolyásolni a munkámat. Csak a meccsre koncentrálok. Tiszteljük az ellenfelünket, annak ellenére, hogy csak két pontot szerzett eddig. Jó játékosai vannak a bolgár válogatottnak, például Deszpodov, aki az olasz Cagliariban is játszott, de másokat is említhetnék. Ugyanakkor mi nagyon közel vagyunk a célunkhoz, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra. Egy vagy három pontra van szükségünk. Ez nem azt jelenti, hogy az egy pontért jöttünk ide, ám az egy ponttal sem lennénk elégedetlenek.”

Nem gondolom, hogy a bolgár csapat sokat változna az új kapitánnyal a legutóbbi találkozásunk óta, hiszen nagyjából ugyanazok alkotják a keretet, de természetesen taktikai változtatások elképzelhetők, az alapján, amit a klubjában is képvisel az új kapitány” – mondta el a kapitány a bolgár válogatott kapcsán.

Gulácsi Péteren és Sallai Rolandon kívül, akik nem is utaztak el a mérkőzésre, mindenki egészséges és vállalni tudja a játékot” – említette Rossi.

A magyar válogatott csütörtök este 18 órától lép pályára Bulgária ellen, és amennyiben legalább egy pontot szerez, biztosan kijut a jövő nyári Eb-re.

A magyar válogatott aktuális kerete:

Kapusok: Demjén Patrik (MTK Budapest), Dibusz Dénes (Ferencváros), Szappanos Péter (Paksi FC)
Hátvédek: Balogh Botond (Parma), Botka Endre (Ferencváros), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Mocsi Attila (Caykur Rizespor – Törökország), Szalai Attila (Hoffenheim – Németország), Szalai Gábor (Kecskeméti TE)
Középpályások: Bolla Bendegúz (Servette – Svájc), Kalmár Zsolt (Fehérvár FC), Kata Mihály (MTK Budapest), Kerkez Milos (AFC Bournemouth), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Loic Nego (Le Havre – Franciaország), Callum Styles (Barnsley – Anglia), Szuhodovszki Soma (Kecskeméti TE)
Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Németh András (Hamburger SV – Németország), Szoboszlai Dominik (Liverpool FC – Anglia)
Sérülés miatt nem utazott el a mérkőzésre: Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország),Sallai Roland (Freiburg – Németország)