Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2026: Messi szerint az uruguayiak fiatalabb játékosai nem adták meg a tiszteletet

Az argentin válogatott 2-0-s vereséget szenvedett Uruguay ellen a legutóbbi világbajnoki selejtezőjén…

(Photo by Marcos Brindicci/Getty Images)

Az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni szerint nem dőlt össze a világ, hogy csapata vereséget szenvedett, de reméli, hogy fel tudnak állni a folytatásra:

“Együtt nyerünk, és együtt veszítünk, továbbra is egy csapat vagyunk. Azt senki nem gondolta, hogy attól, hogy világbajnokok vagyunk, többé egyetlen meccset sem fogunk elveszíteni és tálcán kínálják nekünk a győzelmeket. Továbbra is az egyensúly megtartására kell törekednünk és ki kell javítanunk a hibáinkat.”

“El kell fogadnunk, hogy eddig általában mi voltunk a jobbak, most azonban legyőztek bennünket. Küzdenünk kell azért, hogy boldoggá tegyük az embereket” – tette hozzá Rodrigo De Paul.

A mérkőzés második félideje meglehetősen feszült hangulatban telt, több dulakodás is kitört a csapatok közt. Az egyik alkalommal Lionel Messi torkon ragadta Mathias Oliverát, és még a meccs után is felelevenítette az esetet:

“Ez nem normális. Az ilyen meccsek mindig felfokozott hangulatban telnek Uruguay ellen, mindig keményen, de mégis nagy tisztelettel küzdöttünk velük egymás ellen. A fiataloknak azonban meg kell tanulniuk tisztelni az idősebbeket, ebben még biztosan elmaradnak a rutinosabb honfitársaiktól.”

“Jól látszik Bielsa keze munkája a csapaton, nagyszerűen futballoztak. Fel kell állnunk, fontos meccs vár ránk a brazilok ellen” – tette hozzá az argentinok csapatkapitánya.

Egy másik alkalommal Manuel Ugarte akaszkodott össze Enzo Fernándezzel és Rodrigo De Paullal, a kölcsönös lökdösődés végén az uruguayi játékos félre érthetetlen gesztust mutatott az Atlético Madrid középpályásának a Messivel való szoros barátságára utalva.

Az argentin válogatott a jövő keddi folytatásban Brazília vendégeként folytatja szereplését a kvalifikációban.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!