Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Kénytelen vagyok abbahagyni a játékot” – búcsúzott az olasz gólgyáros

Az előző szezon végeztével szabadon igazolhatóvá váló veterán olasz támadó bejelentette pályafutása befejezését…

(Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

A pályafutása leghosszabb és legutóbbi éveit a Sampdoriánál töltő Fabio Quagliarella a hétvégén megerősítette, hogy nem folytatja tovább pályafutását, hanem 40 évesen szögre akasztja stoplist:

“Kénytelen vagyok abbahagyni a játékot. Most már szabadügynök vagyok, de a fizikai formám közel sem elfogadható ahhoz, hogy visszatérjek a pályára.”

A szebb napokat is látott gólfelelős 2005-2006-os szezont töltötte a Blucerchiati alkalmazásában, valamint 2016 januárjától az elmúlt szezon végéig újból a genovai egyletet szolgálta. Quagliarella ezalatt 106 gólt szerzett a csapat színeiben, összességében pedig 182 találatot szerzett a Serie A-ban, mellyel a bajnokság történetének valaha volt 14. legjobb góllövője. A Samp mellett pályafutása során a Torino, az Ascoli, az Udinese, a Napoli és a Juventus szerelését viselte még.

Quagliarella Sampnál viselte először a 27-es mezszámot egykori torinói csapattársa, Niccolo Galli emlékére, aki 17 évesen autóbalesetben vesztette életét. Quagliarella ahol csak tehette, pályafutása nagy részében ebben a mezben játszott, a genovaiaknál végig.

A nagy góljairól mindig emlékezetes veterán harcos a 2018-2019-es idényben 26 találatával lett az olasz első osztály gólkirálya, míg 2009-ben és 2019-ben egyaránt az ő nevéhez fűződött az év gólja a Serie A-ban.

Quagliarella 2007 és 2019 között 28 alkalommal húzhatta magára az olasz válogatott szerelését, részt vett a 2008-as Európa-bajnokságon és a 2010-es világbajnokságon.