Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rossi: “Mi egy csapat vagyunk, egy igazi csapat!”

A magyar válogatott 3-1-es győzelmet aratott Montenegró ellen az utolsó Európa-bajnoki selejtezőjén…

(Photo by Georgi Paleykov/NurPhoto via Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi érzelemdúsan értékelte csapata utolsó Eb-selejtezőjén aratott győzelmét:

“Azt, ahogyan a mi szurkolóink ünnepelnek… azt nagyon nehéz elmesélni. Sosem tiszteltek még ennyire pályafutásom során, és ez még több is, mint amennyit a teljesítmény alapján érdemelnénk, nagyon jól esik. Mi egy csapat vagyunk, egy igazi csapat. Van, hogy valaki nem a legjobb estéjét fogja ki, de akit behozok a helyére, az általában a legjobbját nyújtja. Az első félidőben Montenegró nehéz helyzetbe hozott minket, nem hagyott sok teret a támadásokra, ez megnehezítette a dolgunkat. A második játékrészben azonban sikerült sebességfokozatot váltanunk. Megnyertük a mérkőzést, elsősorban Szoboszlainak köszönhetően. Emellett viszont Nagy Ádámot is dicséret illeti, nagyon örülök a góljának.”

“A csoportelsőségre, a veretlenségre és a kijutásra is büszke vagyok. Szerbia második lett, pedig erősebb csapat nálunk. Igaz, ellenük egy csipetnyi szerencsénk is volt, de a litvánok és a bolgárok ellen pedig inkább balszerencséről beszélhettünk. Összességében büszke vagyok, hogy ilyen teljesítménnyel zártunk” – tette hozzá a szövetségi kapitánya.

Az olasz szakember külön kitért a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik teljesítményének értékelésére: “Szoboszlai egy olyan játékos, aki meg tudja fordítani egy meccs menetét, ő az, aki a változást tudja jelenteni egy mérkőzésen. Emlékszem, Izland ellen a stábom már lehozta volna, mert elfáradt, de én is végigjátszattam, ahogyan Jürgen Klopp is teszi ezt Liverpoolban… tudjuk az eredményét. Ő nem csak nekünk, világszinten is topjátékos lesz, amikor már még több gólt lő, de már most is állandó veszélyt jelent az ellenfél kapujára.”

Ezzel a győzelemmel a magyar válogatott csoportelsőként zárta Eb-selejtezőcsoportját és veretlenül fejezte be a 2023-as esztendőt.