Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtezők: hatalmas balhéról marad emlékezetes a brazil-argentin összecsapás! – videóval

Sajnálatos módon sem múlt el hatalmas balhé nélkül a Brazília – Argentína világbajnoki selejtező, amelynek kezdését is csúsztatni kellett.

 

Az 1:0-ás argentin győzelemmel záruló összecsapás amúgy is elég frusztráló lehet a brazilok számára, hiszen a nemzeti csapat története első világbajnoki kvalifikációs mérkőzését veszítette el hazai környezetben, ráadásul legnagyobb riválisa ellen tette mindenzt; továbbá a sérülésekkel teletűzdelt, legnagyobb sztárjait nélkülöző ‘selecao’ pocsék formában van a selejtezősorozatban, hiszen immáron zsinórban harmadik mérkőzését veszítette el.

Ettől függetlenül a találkozóról elsősorban, hasonlóan mint a Libertadores-kupa döntőjének brazil-argentin összecsapásakor, a brazil rendőrök brutalitásáról és túlkapásairól fognak beszélni – mindez a fenti videóból jól látszik.

Egyszerűen nehéz szavakba foglalni ugyanis azt, hogy mi történt a lelátókon. A káoszt jól jelzi, hogy például az argentinok kapusát, Emiliano Martinezt csak a társaknak sikerült megfékeznie, hogy ne legyen részese az összecsapásoknak.

 

(Borítókép: Photo by Marcello Dias/Eurasia Sport Images/Getty Images)