Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es vb: Németország tizenegyesrúgásokkal lett világbajnok

Az elődöntők keddi lebonyolítása után szombaton játszották le a döntőt az Indonéziában zajló U17-es világbajnokságon…

(Photo by Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images)

Az U17-es világbajnokság döntőjének rendes játékideje 2-2-es döntetlenre végződött, majd Németország U17 válogatottja tizenegyesrúgásokkal múlta felül Franciaország U17 csapatát.

Az első félidő nagy részében a németek voltak kezdeményezőbbek, több lehetőség adódott előttük is, és az első félóra végéhez közeledve a vezetést is meg tudták szerezni Paris Brunner büntetőjéből. Az első játékrész végén az aktívabb német csapat 1-0-ra vezetett. A szünet után sem történt jelentős változás, és alig öt perc után a német válogatott újabb gólt szerzett, miután Noah Darvich 2-0-ra növelte csapata előnyét. Két perccel később a franciák szépíteni tudtak, miután az első igazi lehetőségükből Saimon Bouabre volt eredményes. Húsz perccel a rendes játékidő vége előtt a német válogatott tíz emberre fogyatkozott, a lipcsei tehetség Winners Osawe kapta meg a második sárga lapját. A franciák létszámfölényben rohamozhattak az egyenlítésért, és erőfeszítéseik sikerrel jártak, ugyanis a 85. percben Mathis Amougou egyenlítette ki a találkozó állását. A végjáték izgalmasan alakult, de a 90. perc és a néhányperces ráadás végeztével egyik csapat sem tudta dűlőre vinni a finálét, így a tizenegyesrúgásokra maradt a döntés.

A tizenegyespárbaj során a németek rögtön hibáztak, azonban két sikeres kísérlet után a franciák kettőt is rontottak, azonban az ötödik párban Brunner nem tudott eredményes lenni. A hatodikban viszont Gomis is hibázott, Kabar pedig értékesítette a maga kísérletét, így Németország U17 csapata lett a korosztályos világbajnok.

A német válogatott először nyert aranyérmet ebben a korosztályban egy második és két harmadik helyezést követően, míg a franciák a 2001-es arany és a 2019-es bronz után ezúttal egy ezüstéremmel gazdagodtak az U17-es világbajnokságon.

Németország U17 – Franciaország U17 2-2 (1-0) – tizenegyesekkel: 4-3
Gólszerzők: Brunner (29. – büntetőből), Darvich (51.), ill. Bouabre (53.), Amougou (85.)
Kiállítva: Osawe (69.), ill.

A pénteki bronzmérkőzésen eldőlt, hogy Mali U17 lett a harmadik helyezett, Argentína U17 válogatottja pedig a negyedik helyen végzett az idei tornán.

A seregszemle gólkirálya az argentin Agustín Ruberto lett nyolc találattal, megelőzve az ötgólos honfitársát Claudio Echeverrit, a mali támadót, Ibrahim Diarrát és a győztes németek erősségét, Paris Brunnert.