Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Joao Felix lett az Atletico Madrid veszte, a Barcelona otthon tartotta a három pontot! – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 15. fordulójának vasárnapi játéknapját a Barcelona és az Atletico Madrid összecsapása zárta.

(Photo by David S.Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Nagyon aktívan kezdte a mérkőzést a Barcelona gárdája, amely már az első percben megszerezhette volna a vezetést Raphinha révén. A brazil szélső két védőt kicselezve került ígéretes helyzetbe, de a lövésnél csúnyán eltörte a labdát, ami így a kapu mellett hagyta el a játékteret. Nem sokkal később Joao Felix passza után Lewandowski lőhetett a tizenhatoson belülről, de Hermoso önfeláldozóan belevetődött a lövésbe. A következő Barca lehetőség a 6. percben alakult ki, ekkor Raphinha beadását fejelte a kapu mellé Lewandowski. A következő helyzet is a lengyel támadóra jött ki, aki ekkor Koundé beadását 10 méterről kapásból a bal kapufa mellé lőtte. A folytatásban is a Barcelona irányította a játékot, de az újabb nagy lehetőségig a 28. percig kellett várni. Ebből viszont a katalánok megszerezték a vezetést: Raphinha vitte keresztben a tizenhatos előterében a labdát, majd Joao Felixhez passzolt, aki Molinával szemben megnyerte a párharcát, majd higgadt mozdulattal Oblakot átemelve a hálóba továbbította a játékszert, 1-0! A kapott gólt követően igyekezett támadóbb felfogásban futballozni az Atletico, aminek első jele a 33. percben Hermoso lövése volt, de ez a próbálkozás elcsorgott a kapu előtt. A 36. minutumban aztán Llorente passzából Griezmann került rendkívül ígéretes helyzetbe, de a lövésébe az utolsó pillanatban bele tudott vetődni de Jong. A szünet előtt még egy nagy esély adódott a hazaiak előtt, hogy megduplázzák az előnyüket, Gündogan centerezése után azonban Joao Felix lövését nagy bravúrral védeni tudta Oblak.

A második játékrészt három változtatással kezdte meg az Atletico Madrid, amely igyekezett támadóbb felfogásban futballozni. Ez a változtatás persze a Barcelona számára is nagyobb teret nyitott az ellentámadásokra, aminek az 58. percben majdnem meg is lett az eredménye. Ekkor Pedri és Raphinha összjátéka után a brazil lőhetett kapura, de a kapufa megmentette a “Matracosokat”. A 61. minutumban egyenlíthetett volna az Atletico, de Llorente centerezése után a labda Morata lábáról a kapu mellé pattant. A 80. percben aztán rendkívül közel került az egyenlítéshez a fővárosi gárda, ám Depay szabadrúgását Pena hatalmas bravúrral a felsőlécre tolta. A 86. percben Lewandowski zárhatta volna le a mérkőzést: egy varázslatos csellel elküldte Hermosót, de a befejezése végül elkerülte a kaput. A 94. minutumban aztán még egy nagy lehetőség adódott az Atletico előtt, Correa lövését azonban fogta Pena, így a Barcelona megnyerte a rangadót, és 4 pontra megközelítette az éllovas Real Madrid – Girona duót.

Barcelona – Atletico Madrid 1-0 (1-0)
Helyszín:
Estadio Olimpico Vezette: J. Sanchez
Gólszerző:
Joao Felix (28.) ill.-
Sárga lapok: Joao Felix (50.), Torres (78.), Araujo (79.), Cancelo (87.), de Jong (90+3.) ill. Gimenez (31.), Witsel (34.), Koke (38.), Azpilicueta (47.)
Kiállítás:ill.-

Barcelona: Pena – Cancelo, Christensen, Araujo, Koundé – Pedri (F. Lopez 89.), Gündogan, de Jong – Felix (Torres 77.), Lewandowski, Raphinha (Yamal 77.) Vezetőedző: Xavi

Atletico Madrid: Oblak – Witsel, Gimenez (Lino 46.), Hermoso – Molina (Azpilicueta 46.), Llorente, Koke (Saúl 65.), de Paul, Riquelme (Correa 46.) – Griezmann, Morata (Depay 65.) Vezetőedző: Diego Simeone

A mérkőzés összefoglalója:

A 15. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Las Palmas – Getafe 2-0

Szombat:
Girona – Valencia 2-1
Athletic Bilbao – Rayo Vallecano 4-0
Real Madrid – Granada 2-0
Osasuna – Real Sociedad 1-1

Vasárnap:
Mallorca – Alaves 0-0
Almeria – Real Betis 0-0
Sevilla – Villarreal 1-1
Barcelona – Atletico Madrid 1-0

Hétfő:
21:00 Celta Vigo – Cádiz (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore