Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: egy félidőn át emberhátrányban játszott a Chelsea, mégis le tudták győzni a Brightont! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 14. fordulójának vasárnapi játéknapján a Chelsea a Brightont fogadta.

(Photo by MB Media/Getty Images)

Komoly feladat várt Mauricio Pochettino csapatára, hiszen a Brighton gárdája látogatott a Stamford Bridgere. A londoni klub viszont nem illetődött meg, és nagyon jól kezdték a találkozót. Egy szöglet után Badiashile tette középre a hosszú oldalról a labdát, amit Enzo Fernández továbbított a hálóba, 1-0! Nem sokkal később jött is a második találat a hazaiaktól: a 21. percben ismét egy szöglet okozott gondot a Brighton védelmének, ahol ezúttal Jackson fejelte vissza a hosszúról a labdát, amit Colwill fejese követett, ezt pedig már csak a gólvonalon túlról tudták kivágni a védők, 2-0! A félidő vége viszont pocsékul alakult a hazaiak számára: a 43. percben Bounanotte gyönyörű tekerésével közelebb zárkóztak a vendégek, 2-1! A szünet előtt pedig még meg is fogyatkoztak a hazaiak, Gallagher ugyanis begyűjtötte a második sárgáját.

A második játékrész tehát nagyon nehéznek ígérkezett a Chelsea számára, és a Brighton a kezdőrúgást követően próbálkozott is becsülettel az egyenlítés érdekében. Ennek ellenére a második félidő közepéhez közeledve a Chelsea tudta ismét kétgólosra növelni az előnyét. Egy gyors ellentámadás végén Mudrykkal szemben látta a tizenhatoson belül szabálytalannak a játékvezető Milnert, így büntetővel jöhetett a hazai együttes, amit Fernández értékesített magabiztosan, 3-1! A Brighton viszont ment tovább előre, de a szépítésre nagyon sokáig kellett várni. A 92. percben aztán ismét sikerült egy gólra csökkenteni a különbséget, egy szöglet után ugyanis Joao Pedro csúsztatta a labdát a hosszú felsőbe, 3-2! A 104 percig tartó mérkőzésen viszont az egyenlítés már nem jött össze, így a Chelsea egy félidőn át emberhátrányban játszva is otthon tudta tartani a három pontot.

Chelsea – Brighton 3-2 (2-1)
Helyszín:
Stamford Bridge Vezette: C. Pawson
Gólszerzők:
Fernandez (17., 65. – büntető), Colwill (21.) ill. Bounanotte (43.), Joao Pedro (90+2.)
Sárga lapok: Gallagher (31.), Caicedo (52.), Fernandez (59.), Sanchez (88.) ill. Hinshelwood (45+6.), Igor (58.), Gross (64.), Milner (64.), Joao Pedro (90+14.)
Kiállítás: Gallagher (45.) ill.-

Chelsea: Sanchez – Colwill, Silva, Badiashile, Disasi – Caicedo, Fernandez – Mudryk (Broja 81.), Gallagher, Sterling (Palmer 66.) – Jackson (Maatsen 72.) Vezetőedző: Mauricio Pochettino

Brighton: Steele – Veltman, van Hecke, Igor (Baker-Boaitey 85.), Hinshelwood (Joao Pedro 58.) – Baleba (Gross 58.), Gilmour – Bounanotte (Mitoma 57.), Lallana (Milner 58.), Adingra – Ferguson Vezetőedző: Roberto De Zerbi

A mérkőzés összefoglalója:

A 14. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Arsenal – Wolverhampton 2-1
Brentford – Luton Town 3-1
Burnley – Sheffield United 5-0
Nottingham Forest – Everton 0-1
Newcastle United – Manchester United 1-0

Vasárnap:

Bournemouth – Aston Villa 2-2
Chelsea – Brighton 3-2
Liverpool – Fulham 4-3
West Ham United – Crystal Palace 1-1
17:30 Manchester City – Tottenham (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore