Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: közel állt a hatalmas bravúrhoz a Fulham, de végül a Liverpool otthon tartotta a három pontot! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 14. fordulójának vasárnapi játéknapján a Liverpool a Fulham együttesét látta vendégül.

(Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

Hazai pályán várt kötelező feladat Jürgen Klopp csapatára, akik ezúttal a Fulhamet látták vendégül. A „Vörösöket” viszont láthatóan nem fogta meg az esélyesség terhe, hiszen az első percektől magukhoz ragadták a kezdeményezést a nagyon betömörülő londoniakkal szemben. A falat végül a 20. percben sikerült feltörni, amikor Szoboszlai harcolt ki egy szabadrúgást 25 méterre a kaputól, ezt pedig Alexander-Arnold vágta védhetetlenül a hálóba, 1-0! Nem tartott azonban sokáig a hazaiak öröme, a 24. minutumban ugyanis egy labdaszerzést követően a vendégek vezethettek támadást a rendezetlen liverpooli védelemre, Robinson centerezését pedig Wilson passzolta közelről a hálóba, 1-1! Az egyenlítést követően igyekezett ismét magához ragadni a kezdeményezést a hazai gárda, ez pedig a 38. percben érett újabb góllá. Egy rossz felszabadítás után Mac Allister elé került a labda, ő pedig távolról védhetetlenül bombázott a bal felsőbe, 2-1! A szünetig viszont ezúttal sem tudta megőrizni az előnyét a Liverpool, a ráadásban ugyanis egy szöglet után Tete kotorta az ötösről a hálóba a labdát, 2-2! A szünet előtt még Salahnak volt meg az esélye arra, hogy megszerezze csapata 3. gólját, Leno viszont lábbal nagy bravúrt bemutatva megakadályozta abban, hogy az egyiptomi a 200. találatát a „Vörösök” mezében.

A második játékrész elejét aztán nagyon keményen megnyomta a Liverpool, Szoboszlai két távoli lövéssel jelentkezett be, majd Nunez lövése törte szinte ketté a felsőlécet, viszont egyikből sem sikerült bevinni az újabb gólt. A 61. percben aztán Salah adott kiváló passzt fejjel Nuneznek, az uruguayi támadó azonban ziccerhelyzetben nem jól találta el a labdát. Ezt követően viszont alábbhagyott a Liverpool lendülete, és a 78. percben a Fulham járt közel ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést, de Robinson bal alsóba tartó lövésére Kelleher le tudott érni. A 80. percben aztán jött a hidegzuhany! Egy szépen végigvitt táma dás végén Cairney beadását De Cordova-Reid fejelte a hálóba, 2-3! A 84. minutumban össze is jöhetett volna az egyenlítés a hazaiaknak, Diaz fejesét azonban védeni tudta Leno, majd a kipattanót közelről Salah a léc fölé bombázta. A 87. percben aztán már megszületett a 3. hazai gól: Salah készítette vissza a labdát Endónak, aki 17 méterről gyönyörű gólt tekert Leno hálójába, 3-3! Itt azonban még nem volt vége, egy perccel később ugyanis már a Liverpoolnál volt az előny! Gakpo lövését még védeni tudta Leno, ám a labda végül Alexander-Arnold elé került, aki 16 méterről a jobb alsóba vágta a labdát, 4-3! A hosszabbításban már nem történt újabb fordulat, így a Liverpool hatalmas nehézségek árán otthon tartotta a három pontot!

Liverpool – Fulham 4-3 (2-2)
Helyszín:
Anfield Road Vezette: S. Attwell
Gólszerzők:
Alexander-Arnold (20., 88.), Mac Allister (38.), Endo (87.) ill. Wilson (24.), Tete (45+3.), De Cordova-Reid (80.)
Sárga lapok: -ill.-
Kiállítás:ill.-

Liverpool: Kelleher – Tsimikas, van Dijk, Matip (Konaté 69.), Alexander-Arnold – Gravenberch (Endo 83.), Mac Allister (Gomez 65.), Szoboszlai (Gakpo 65.) – Diaz, Nunez, Salah Vezetőedző: Jürgen Klopp

Fulham: Leno – Tete (Castagne 75.), Bassey, Ream, Robinson – Reed (Carlos Vinicius 90.), Palhinha – Wilson (Cairney 62.), Pereira (Willian 62.), Iwobi (De Cordova-Reid 75.) – Jimenez Vezetőedző: Marco Silva

A mérkőzés összefoglalója:

A 14. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Arsenal – Wolverhampton 2-1
Brentford – Luton Town 3-1
Burnley – Sheffield United 5-0
Nottingham Forest – Everton 0-1
Newcastle United – Manchester United 1-0

Vasárnap:
Bournemouth – Aston Villa 2-2
Chelsea – Brighton 3-2
Liverpool – Fulham 4-3
West Ham United – Crystal Palace 1-1
17:30 Manchester City – Tottenham (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore