Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bruno Fernandes játszotta eddig a legtöbb játékpercet ebben az évben egész Európában

A Manchester United portugál középpályása, Bruno Fernandes játszotta eddig a legtöbb percet Európában 2023-ban, mutat rá a futballstatisztikával foglalkozó CIES. 

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

A Manchester United játékosa, Bruno Fernandes 2023-ban több percet játszott, mint bármely más labdarúgó Európában. Fernandes a december 6-ig tartó naptári évben 66 mérkőzésen 5748 percet játszott a United és a portugál válogatott színeiben, megelőzve a belga Union St-Gilloise luxemburgi kapusát, Anthony Morist (5590 perc 62 mérkőzésen) – derül ki a CIES Football Observatory által összeállított adatokból.

Fernandes a mezőnyjátékosok között is csúcstartó: 520 perccel többet játszott, mint a Feyenoord szlovák játékosa, David Hancko (58 mérkőzésen 5248 perc), akit a Real Madrid és a német válogatott védője, Antonio Rüdiger követ a harmadik helyen (63 mérkőzésen 5223 perc).

A világranglista élén a brazil Palmeiras paraguayi védője, Gustavo Gomez áll, aki egy év alatt 70 mérkőzésen 6213 percet játszott, megelőzve Palmeiras kapusát, Weverton Pereirát (68 mérkőzésen 6150 perc).