Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: könnyed győzelmet aratott a Liverpool idegenben – videóval

Hiába küzdött hazai pályán a Sheffield United, a Liverpool módszeresen őrölte fel a hazaiakat, a hajrá folyamán pedig Szoboszlai Dominik is be tudott találni…

(Photo by David Rogers/Getty Images)

Az Arsenal nehezen kiizzadott győzelmét követően lépéskényszerbe került a Liverpool, azonban Jürgen Klopp együttese könnyedén vette a Sheffield United által felállított akadályt a Premier League 15. fordulója folyamán.

A hazaiak taktikája már a mérkőzés kezdetét követően is egyértelművé váltak, hiszen a Sheffield azonnal a védekezésre koncentrált, amelynek köszönhetően ugyan megannyi helyzetet tudott hárítani, azonban még a félidei sípszót megelőzően jött a csapat veszte, Virgil van Dijk személyében, aki a 37. percben tudta megszerezni a vezetést csapata számára, így megnyugtatva a vendégeket.

A második félidő folyamán a játék képe továbbra sem változott, a Liverpool ugyan mindenáron meg akarta szerezni a második gólját, a Sheffield azonban foggal-körömmel őrizte az eredményt, amelyről mindent elárul a kaput eltaláló lövések statisztikája, hiszen míg a hazaiak egy alkalommal, addig a vendégek nyolc alkalommal próbáltak gólt szerezni.

A mérkőzés hajrájában végül hazánk büszkesége, Szoboszlai Dominik tudott betalálni, a magyar középpályás gólja pedig egyben azt is jelentette, hogy a Liverpool továbbra is tapad az éllovasra a tabella élén, miközben abban is reménykedhet, hogy a Manchester City esetleg pontokat hullajt az Aston Villa otthonában.

Sheffield United – Tottenham  0-2 (0-1)
Gólszerzők: –  ill. Van Dijk (37.) Szoboszlai (90+4.)
Kiállítás: – ill. –

Sheffield United: Wes Foderingham, Jack Robinson, Auston Trusty (Max Lowe), Anel Ahmedhodzic, Vinicius Souza (Oliver Norwood), Gustavo Hamer, Andre Brooks (John Fleck), Jayden Bogle, William Osula (Bénie Traoré), Cameron Archer, James McAtee.

Liverpool: Caoimhin Kelleher, Virgil van Dijk, Ibrahima Konaté, Joe Gomez, Trent Alexander-Arnold, Wataru Endo, Alexis Mac Allister (Curtis Jones), Dominik Szoboszlai, Cody Gakpo (Ryan Gravenberch), Luis Díaz (Darwin Núñez), Mohamed Salah (Harvey Elliott).

A Premier League 15. fordulójának eddigi eredményei és további programja:

Kedd:
Wolverhampton – Burnley 1-0
Luton – Arsenal 3-3

Szerda:
Brighton – Brentford 2-1
Crystal Palace – Bournemouth 0-2
Fulham – Nottingham 5-0
Sheffield United – Liverpool 0-2
21:00 Aston Villa – Manchester City (Tv: Match 4)
21:00 Machester United – Chelsea (Tv: Spíler 2)

Csütörtök:
20:30 Everton – Newcastle (Tv: Spíler 1)
21:15 Tottenham – West Ham (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

 

Standings provided by Sofascore