Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: a Betis kiesése az egyik, ha nem a legnagyobb meglepetése a csoportkörnek! – eredmények, tabella

Az Európa-ligában nyolc késő esti mérkőzéssel véget ért a csoportkör. A legtöbb találkozónak még bőven volt tétje, végül a Real Betis kiesését leszámítva talán nagy meglepetés nem történt – Mutatjuk a történéseket!

(Photo By Joaquin Corchero/Europa Press via Getty Images)

 

A-csoport:

Remek első félidei teljesítményének köszönhetően, a gólt és gólpasszt jegyző mexikói Edson Alvarez vezetésével, a West Ham legyőzte a Freiburg együttesét a csoport rangadóján, így a németeket megelőzve első helyen jutott tovább az angol csapat.

A csoport harmadik helyén a Sós Bencét is bevető Topoly ellen kiütéses győzelmet arató Olympiakosz együttese végzett, a görögök így az Európa-konferencialigában folytathatják februárban.

West Ham – Freiburg 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Kudus (14.), E. Alvarez (42.)

Olimpiakosz Pireusz – Topolya 5-2 (3-0)
Gólszerzők: El Kaabi (21.), Podence (40. és 42.), Ilic (46. -öngól), El Arabi (68.) illetve Cirkovic (61.)
Kiállítva: Kuveljic (Topolya – 60. -második sárga lappal)

 

A csoport végeredménye:

Standings provided by Sofascore

 

B-csoport:

A csoportelsősség volt a tétje a Brighton – OM találkozónak, amelyet az angolok végül az utolsó percekben, a Európa-liga góllövőlistáját hat találattal vezető Joao Pedro góljával megnyertek.

A másik találkozón a helyzeteivel jobban sáfárkodó Ajax legyőzte hazai pályán az AEK Athént, amellyel az amszterdamiak kivívták a tavaszi folytatás lehetőségét az Európa-konferencialigában.

Ajax – AEK Athén 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Akpom (5. és 56.), Taylor (20.) illetve L. Garcia (11.)

Brighton – Olympique Marseille 1-0 (0-0)
Gólszerző:
J. Pedro (88.)

 

A csoport végeredménye:

Standings provided by Sofascore

 

C-csoport:

Kisebb meglepetés, hogy a spanyol bajnokságban pár nappal korábban, hazai pályán, a Real Madrid ellen is döntetlent játszó Betis alul maradt a Glasgow Rangers ellen. Négy gólos, döntetlennel végződő, őrült első félidő után egyre nagyobb volt a feszültség a pályán, és érezhető volt, hogy egy újabb gól mindent eldönthet – Ezt a találatot a skótok szerezték, akik győzelmükkel hirtelen a csoport élén találták magukat, a Betis pedig pechére lecsúszott a harmadik helyre, is kiesett az Európa-konferencialigába.

A csoport másik meccsén a Sparta Praha megtette a maga részét, és már az első félidőben lerendezte az Aris elleni találkozóját. A cseheknek végül kedvezően alakult a sevillai találkozó, így a prágaiak értek oda a második helyre.

 

Betis – Glasgow Rangers 2-3 (2-2)
Gólszerzők: Miranda (14.), A. Perez (37.) illetve Sima (10.), Dessers (20.), Roofe (78.)

Aris Szaloniki – Sparta Praha 1-3 (0-3)
Gólszerzők: Bengtsson (84.) illetve Kuchta (4.), Birmancevic (11. és 45+1.)

 

A csoport végeredménye:

Standings provided by Sofascore

 

D-csoport:

A már biztos továbbjutó Sporting és az Atalanta is magabiztos győzelemmel zárta a csoportkört, így az olaszok végeztek az első helyen, a portugálok előtt.

Az Ekl-indulást érő harmadik helyre, jobb gólkülönbségének köszönhetően a Sturm Graz ért oda, megelőzve a lengyel Rakow együttesét (a két csapat oda-vissza megverte egymást 1-0-ra a csoportban – a szerk.).

Sporting – Sturm Graz 3-0 (0-1)
Gólszerzők: Gyökeres (39.), Inacio (60. és 70.)

Rakow – Atalanta 0-4 (0-2)
Gólszerzők: Muriel (14. és 72.), Bonfanti (26.), De Ketelaere (90+2.)

 

A csoport végeredménye:

Standings provided by Sofascore

 

A csoport győztesek az El egyenes kiesés szakaszában folytathatják; a másodikokra a Bajnokok Ligájából kiesők elleni Play-Off vár; ahogyan a csoport harmadikokra is egy oda-visszavágós párharc az Ekl második helyezett csapataival, köztük a Ferencvárossal