Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klubfutball: továbbra is napirenden egy Szuperliga elindítása! – sajtóhír

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a kontinens élklubjai nem is olyan régen megkíséreltek létrehozni egy Szuperliga néven ismertté vált sorozatot. Akkoriban hamar visszakozott a klubok nagy része, kivéve a Real Madridot, amelynek elnöke, Florentino Pérez a hírek szerint továbbra sem tett le elképzelésének megvalósításáról.

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

 

A Real Madrid első emberét köztudottan a Szuperliga egyik élharcosaként is ismerhetjük, Florentino Pérez ugyanis nem egyszer találta már kimondani, hogy a TOP-futball jövőjét illetően is szükség van egy új, zárt ligára.

A 76 esztendős klubvezető továbbra is rendíthetetlennek tűnik a Szuperliga létrehozását illetően. Most pedig, hogy a Bajnokok Ligájára is átalakulás vár az eddig megszokott csoportkörös lebonyolításhoz képest, Perez úgy tűnik újra igyekszik utat törni az elképzelésének.

Sajtóhírek szerint a háttérben a blancók elnöke folyamatos egyeztetéseket folytat európai élcsapatokkal –  egyes források szerint 50-60 klubbal is egyeztethetett már – arról, hogy a Bajnokok Ligája és az Európa-liga helyett álljanak az új sorozat mellé.

A hírek szerint a Szuperliga megalakulását illetően az év végéig is pontosabb képet kaphatunk, hiszen az Európai Bíróság a következő héten hozhat ítéletet az ügyben.

A Szuperliga-kezdeményezés legutóbbi fejleményeit illetően korábbi cikkünkben már beszámoltunk >>>