Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Florentino Pérez: “Nincs más megoldás, mint a Szuperliga”

A hat angol csapat kilépése után további alapítótagok álltak el a Szuperliga kezdeményezéstől, azonban az elnöke továbbra sem mondott le véglegesen a projektről…

 

A kedd esti órákban egymás után a projekthez korábban önként és dalolva csatlakozó valamennyi angol csapat hivatalos oldalán megerősítette, hogy kilép az Európai Szuperliga (ESL) mezőnyéből, így tett a Manchester City, a Chelsea, az Arsenal, a Liverpool, a Tottenham, majd a többieket látva, a közvetlen alapítók közé tartozó Manchester United is. A szerdai napon pedig az Atlético Madrid és az Inter személyében újabb két csapat erősítette meg távozását.

Ennek ellenére az új kezdeményezés szülőatyja és elnöke, Florentino Pérez továbbra sem hajlandó lemondani céljáról és szilárdan kiáll elképzelései mellett:

“A tizenkét klub szerződést kötött. Sokan azért gondolták meg magukat, mert az UEFA cirkuszt rendezett. Esélyt sem kaptunk arra, hogy elmondjuk az álláspontunkat. Úgy bántak velünk, mintha egy atombombát dobtunk volna le.

Szerintem nincs más megoldás, mint a Szuperliga. Ha valaki tud jobbat, álljon elő vele! Még sohasem láttam ilyen agresszív viselkedést UEFA-elnöktől. Fenyegetőzött és sértegetett. Az egész megrendezett volt. Azt állították, megöljük a futballt. A labdarúgást meg kell menteni.

Szomorú vagyok. Három éve dolgoztunk ezen a terven. A La Liga érinthetetlen, ám hétköznapokon van lehetőség bevételt szerezni. A Bajnokok Ligája a lebonyolítása miatt csak a negyeddöntőtől érdekes. Kitaláltunk egy sorozatot, amely már az idény elejétől kezdve izgalmas és fontos meccseket kínál. Hosszú ideje dolgoztunk ezen, talán nem jól tálaltuk.”

Mint ismeretes, a vasárnap esti órákban megerősítésre került az Európai Szuperliga megalapítása, melyhez 12 élcsapat csatlakozott: az AC Milan, az Arsenal, az Atlético Madrid, a Chelsea, a Barcelona, az Inter, a Juventus, a Liverpool, a Manchester City, a Manchester United, a Real Madrid és a Tottenham. A szervezet hivatalos oldalán megjelent tervek szerint további három csapattal együtt 15 klub lenne “alapítótag”, és még öt klub selejtezőből csatlakozna.

Az UEFA elnöke már hétfőn kijelentette, a 12 ominózus klub nélkül is végig fogják vinni a Bajnokok Ligája reformját, és nincs kétsége afelől, hogy a sorozat sikeres lesz, ha kell a Szuperligáról szóló megállapodást aláíró csapatok nélkül is. Egyúttal közölték, hogy minden égiszük alá tartozó versenysorozatból az új szerveződés érintettjei kizárásra kerülnek, így a Szuperliga-csapatok játékosai a válogatottakban sem játszhatnak.