Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szuperliga: új támogató jelent meg a Real Madrid és a Barcelona mellett!

Továbbra sem csitulnak a Szuperliga-bejelentést követően a hullámok a nemzetköz sportsajtóban. Annak ellenére, hogy a legtöbb klub, különösen az angolok továbbra is ellenzik a kezdeményezést, most egy újabb komoly támogatója akadt az Európai Szuperligának (ESL).

 

A Real Madrid és az FC Barcelona mellett egy újabb, a futball világában jelentősnek mondható személy állt ki a kezdeményezés mellett: Aurelio De Laurentiis, a Napoli klubelnöke.

“Többször beszéltünk már Florentino Pérezzel (a Real Madrid elnöke – a szerk.), akivel egyet értettünk abban, hogy szükséges más szereplőkkel is megvitatnunk a jövőbeni terveket. A futball világát túl régóta irányítják nem csak öreg, de jövőkép nélküli emberek.” – fogalmazott a nápolyi klubvezető a Corriere dello Sportnak adott interjújában.

“Az Európai Bíróság ítélete is mutatja, hogy az UEFA és a FIFA domináns pozícióját Európa elítéli. Azok, akik eddig monopolista helyzetben kormányoztak, nem igazán értették, hogy a futball a TOP-szinten az üzlet része, növekedésre van szüksége. Százmilliókat fektettünk egy olyan üzletbe, amely inkább kényszerített bennünket, mintsem azt láttuk volna, hogy igazán megéri nekünk. De beszélhetnék a Serie A-ról is, amely a Berlusconi-érát leszámítva sosem volt Premier League, évtizedek óta kudarcot vall a liga menedzselése. 1986-ban 16 klub volt a bajnokságban, ma 20, a bevételek ezzel szemben nemhogy nőttek volna, inkább csökkentek.” – magyarázta De Laurentiis, aki visszakanyarodott a Szuperligához.

“Az ESL korábbi formája bukásra volt ítélve, hibás döntés volt, most azonban, a tegnapi döntés is rámutat arra, hogy a változásra igen is szükség van, mégpedig minden területen a futballban.” – fogalmazott a mindig is szókimonó klubelnök, aki a Szuperliga kapcsán az észak-amerikai kosárlabda bajnokságot (NBA) hozta fel példaként, amely szerinte egy olyan zárt rendszer, ami tökéletesen működik gazdasági szempontból is.

(Borítókép: Photo by Giuseppe Bellini/Getty Images)