Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester United: helyi milliárdos vett részesedést a klubban – HIVATALOS

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United hivatalos oldalán jelentette be, hogy kisebbségi részesedést szerzett a klubban Sir Jim Ratcliffe brit milliárdos.

 (Photo by Peter Byrne/PA Images via Getty Images)

A Manchester United bejelentette, hogy megállapodtak Sir Jim Ratcliffe brit milliárdossal, hogy kisebbségi, 25 százalékos részesedést vásárolt a klubban a Glazer családtól, akik inkább felhígítják a Premier League-ben lévő részvényeiket, minthogy teljesen távoznának.

Az ügylet értelmében Ratcliffe cége, INEOS petrolkémiai vállalat veszi át az irányítást a Manchester United labdarúgó-üzletágai felett.

“Ez magában foglalja a férfi és női labdarúgó-csapatok és az akadémiák minden aspektusát, valamint két helyet a Manchester United PLC igazgatótanácsában és a Manchester United igazgatótanácsában”.

– áll az angol klub közleményében.

Az INEOS vezérigazgatója, Jean-Claude Blanc és Sir David Brailsford, a British Cycling korábbi vezetője, aki most az INEOS sportigazgatója, is csatlakozik a United igazgatótanácsához. Blanc a hírek szerint vezérigazgatói pozícióban fog dolgozni, míg Brailsford szerepéről jelenleg még nincs információ.

Ratcliffe 245 millió fontot biztosít személyes vagyonából a United közleménye szerint a klub “jövőbeli beruházásaihoz”. Ez a befektetés Ratcliffe 25 százalékos részesedése mellett történik. Ez a 245 millió font lényegében előleg az infrastruktúra fejlesztésére, az INEOS pedig szeretné elindítani az Old Trafford átalakítására irányuló folyamatot, valamint a létesítményekre fordítandó további pénzeszközök demonstrálását.

“Helyi fiúként és a klub örökös szurkolójaként nagyon örülök, hogy sikerült megállapodnunk a Manchester United igazgatótanácsával, amely átruházza ránk a klub labdarúgó tevékenységének irányítását. Hosszú távra tervezünk, és elismerjük, hogy sok kihívás és kemény munka áll előttünk, amelyet szigorúan, professzionálisan és szenvedélyesen fogunk megközelíteni. Elkötelezettek vagyunk, hogy a klubnál mindenkivel – az igazgatótanáccsal, a személyzettel, a játékosokkal és a szurkolókkal – együttműködve segítsük a klubot előrevinni. A közös célunk egyértelmű: mindannyian azt szeretnénk, ha a Manchester United visszatérjen oda, ahová való, az angol, az európai és a világ labdarúgás csúcsára”

– mondta Ratcliffe a bejelentés után.