Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: hamarosan aláírja új szerződését az Arsenal meghatározó játékosa! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal együttese közel áll ahhoz, hogy bejelentse Takehiro Tomiyasu szerződéshosszabbítását.

(Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images)

Az angol sajtó legfrissebb beszámolói alapján az Arsenal vezetősége egyre közelebb áll ahhoz, hogy bejelentsék védőjük, Tomiyasu Takehiro szerződéshosszabbítását. A japán játékos 2021 nyarán érkezett a klubhoz az átigazolási időszak véghajrájában, és az első szezonja igen jól sikerült a londoni csapatnál, a második idényében viszont rendre sérülések hátráltatták. A 25 éves futballista ebben a szezonban viszont ismét fontos elemévé vált Mikel Arteta rendszerének, főleg amiatt, mert a védelem minden pontján megállja a helyét. Az Arsenalt olyan szempontból sürgeti is az idő, hogy Tomiyasu jelenleg érvényes szerződése az utolsó másfél évébe lépett, emiatt a Bayern München és a Napoli is árgus szemekkel figyeli a helyzetét. A hírek szerint viszont már nem kell sokáig aggódni a japán játékos helyzete miatt, ugyanis a feleknek sikerült szinte mindenben megállapodni a hosszabbítás feltételeit illetően, így Tomiyasu hamarosan egy 2028 nyaráig szóló kontraktust fog aláírni, melynek értelmében a fizetése is meg fog emelkedni.

Tomiyasu Takehiro az Arsenal színeiben eddig minden sorozatot figyelembe véve 73 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 1 gólt és 6 gólpasszt jegyzett. Piaci értékét 30 millió euróra teszi a transfermarkt.