Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hetekre kidőlt a Leverkusen ásza, a kontinenstornát is kihagyja

Egybehangzó beszámolók szerint egy kellemetlen sérülés miatt kihagyja az Afrikai Nemzetek Kupáját a Bayer Leverkusen nigériai válogatott gólvágója…

(Photo by Christof Koepsel/Getty Images)

A Bayer Leverkusen nigériai válogatott csatára, Victor Boniface ágyéksérülése következtében kihagyni kényszerül a hétvégén rajtoló Afrikai Nemzetek Kupáját.

A beszámolók szerint a 23 éves csatár már a sérülése miatt hagyta ki a hétfői, Guinea elleni elveszített felkészülési mérkőzést, miután a beszámolók szerint akár hat hétre is kidőlhetett, így egyelőre az is bizonytalan, hogy klubcsapata mikor számíthat rá újból.

A fiatal támadó nagyszerű szezont fut Xabi Alonso veretlen csapatában, hiszen a Bundesligában 16 pályára lépés alatt tíz találatot és hét előkészítést szorgoskodott össze, az Európa-ligában öt fellépés alatt négyszer talált, és a DFB-kupában is van két találata.

A január 13-tól február 11-ig tartó afrikai kontinensviadalon Nigéria a házigazda Elefántcsonpart mellett Bissau-Guinea és Egyenlítői-Guinea társaságában került az A csoportba.