Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: döntetlent hozott az új év első igazi angol rangadója – videóval

A megannyi hiányzóval felálló Tottenham Hotspur ellen sem bírt hazai pályán a Manchester United, remekül szálltak be a Sarkantyúsok friss igazolásai…

(Photo by Martin Rickett/PA Images via Getty Images)

A 2024-es év első igazi rangadóján bizonyíthatott Erik Ten Hag csapata, amely a téli átigazolási szezon egyik legaktívabb csapatát fogadta az Old Trafford gyepén a Premier League 21. fordulójában.

A Tottenham Hotspur pedig nem tétlenkedett, a csapat friss igazolása, Timo Werner rögtön helyet is kapott a támadósorba, hiszen Heung-Min Son játékát közel egy hónapig kényszerül mellőzni a Sarkantyúsok menedzsere.

Az első félidőbe azonban a United nyári érkezője ünnepelhetett, hiszen Rasmus Hojlund már a mérkőzés 3. percében megszerezte a vezető gólt a csapat számára. Hojlund így immár két gólos a ligában, lassan, de biztosan beilleszkedve az angol élvonal környezetébe.

A Tottenham a 19. percben tudott válaszolni, Richarlison fejese révén, azonban az első játékrész lefújását megelőzően a Manchester United ünnepelhetett, hiszen Rashford ismét megszerezte a vezetést a hazaiak legnagyobb örömére.

A második etapban a Spurs Bentancur góljával tudott ismét egalizálni, ráadásul a csapat friss érkezője, Timo Werner is gólpasszal vette ki a részét a találatból.

A 2-2-es végeredmény így az egyik csapat számára sem igazán jó, azonban a nagyobb vesztes a Manchester United, amely továbbra sem tud ellépni a középmezőny árnyékából.

Manchester United – Tottenham 2-2 (2-1)
Gólszerzők: Hojlund (3.) Rashford (40.) ill.Richarlison (19.) Bentancur (46.)
Kiállítás:ill. –

Manchester United: André Onana, Raphael Varane, Jonny Evans (Lisandro Martínez), Aaron Wan-Bissaka, Diogo Dalot, Bruno Fernandes, Kobbie Mainoo, Christian Eriksen (Scott McTominay), Rasmus Hejlund, Marcus Rashford (Antony ), Alejandro Garnacho.

Tottenham Hotspur: Guglielmo Vicario, Micky van de Ven (Emerson Royal), Cristian Romero, Destiny Udogie, Pedro Porro, Rodrigo Bentancur, Pierre-Emile Hejbjerg, Oliver Skipp (Radu Dragusin), Richarlison, Timo Werner (Bryan Gil), Brennan Johnson.

A 21. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Burnley – Luton Town 1-1

Szombat:
Chelsea – Fulham 1-0
Newcastle United – Manchester City 2-3

Vasárnap:
Everton – Aston Villa 0-0
Manchester United – Tottenham 2-2

01.20. Szombat:

13:30 Arsenal – Crystal Palace (Tv: Match 4)
18:30 Brentford – Nottingham Forest (Tv: Spíler 1)

01.21. Vasárnap:
15:00 Sheffield United – West Ham United (Tv: Spíler 1)
17:30 Bournemouth – Liverpool (Tv: Spíler 1)

01.22. Hétfő:
20:45 Brighton – Wolverhampton

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore