Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Edzőnek készül az egykori magyar válogatott játékos

A horvát másodosztályban játszó egykori magyar válogatott labdarúgó tudatosan készül az edzői karrierjére…

(Photo by Milan Sabic/Pixsell/MB Media/Getty Images)

A horvát másodosztályú bajnokságban szereplő NK Solin csapatánál játszó Lovrencsics Gergő a Nemzeti Sporthíradónak adott interjúban elárulta, hogy már az edzői karrierjére készül:

“Szeretnék egy nap vezetőedző lenni, de tudom, hogy addig még nagyon sokat kell tanulnom. Ezért döntöttem úgy, hogy a legkisebbeknél kezdem, illetve a két fiam is efelé irányított.”

A labdarúgó elárulta, hogy családjával együtt kiköltözött Horvátországba, mert ott képzelik el a jövőt. Azért azt a lehetőséget sem zárja ki, hogy valamikor visszatérnek majd Magyarországra.

A 35 éves jobbhátvéd hazánkban korábban a Budafok, a Pécs és a Pápa csapatában játszott, majd a lengyel Lech Poznanban eltöltött éveket követően 2016 és 2021 között a Ferencváros labdarúgója volt. Lovrencsics 180 tétmérkőzésen lépett pályára a zöld-fehéreknél, a csapattal három bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert. Ezt követően a horvát Hajduk Split játékosa volt, ahonnan két év után távozott mostani állomáshelyére.

Lovrencsics 2013 és 2021 között 44 mérkőzésen lépett pályára a magyar válogatottban, egyetlen gólját egy 2015-ös görögök elleni Eb-selejtezőn szerezte a címeres mezben.

Lovrencsics jelenleg a délelőtti edzések mellett délutánonként két csoporttal foglalkozik horvát segítőjével, akivel nagyon jó az összhang. Az U7-es, illetve az U8-as korosztályban összesen 60 gyerek jár hozzá az edzésekre, de a jövőben szeretne felnőttcsapatokkal is foglalkozni.