Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: újabb meghatározó játékosával hosszabbított szerződést a VfB Stuttgart! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő VfB Stuttgart együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy sikeres tárgyalásokat követően meghosszabbították Chris Führich szerződését.

(Photo by Tom Weller/picture alliance via Getty Images)

Mahmoud Dahoud kölcsönvételét követően a mai napon újabb örömhírt osztott meg szurkolóival a VfB Stuttgart együttese. A sváb klub ugyanis hivatalos oldalán bejelentette, hogy sikerült megállapodniuk Chris Führichel a szerződése meghosszabbításáról. A balszélső még 2021 nyarán igazolt a VfB-hez, ahol egyre meghatározóbb szerepet harcolt ki magának a csapatban, idén pedig az egyik fő letéteményese a klub kiváló szereplésének. Mindezt jól mutatja az ebben a szezonban 22 meccsen elért 5 gólja és 6 gólpassza, valamint az, hogy októberben debütálhatott a német válogatottban is. Kiváló teljesítményét a vezetőség egy új szerződéssel szerette volna meghálálni, a tárgyalásoknak pedig a mai hivatalos bejelentés lett az eredménye, melyből kiderül, hogy Führich a korábbi 2025 nyaráig érvényes kontraktusát további 3 évvel, azaz 2028 nyaráig meghosszabbította.

Chris Führich a Stuttgart színeiben eddig 88 mérkőzésen lépett pályára, ezeken pedig 13 gólt és 12 előkészítést jegyzett. Piaci értékét 17 millió euróra teszi a transfermarkt.

Nem Führich az egyetlen egyébként, aki mostanság új szerződést írt alá a Stuttgartnál, hiszen a közelmúltban a keret egyik legnagyobb tehetsége, Enzo Millot is hosszabbított, illetve a csapatkapitányi karszalagot viselő Waldemar Anton is új megállapodást kötött.