Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: nem bírt egymással a sártengerben a Mainz és az Union Berlin! – videóval

Ma este pótolták be az időjárási körülmények miatt a 18. fordulóból elhalasztott Mainz – Union Berlin találkozót, melynek komoly tétje volt a kiesés elleni küzdelemben.

(Photo by Neil Baynes/Getty Images)

A jeges körülmények miatt korábbról elhalasztott Mainz – Union Berlin összecsapáson ezúttal sem volt túl kegyes az időjárás a játékosokhoz, ezúttal ugyanis szakadó esőben, és alaposan elázott pályán kellett megmérkőzniük egymással. Ennek ellenére igen aktívan kezdtek a csapatok, először a Mainz próbálkozott kapura lövéssel, majd a 4. percben a vendégek részéről Hollerbach eresztett meg egy lövést a tizenhatosról, amit Zentner a csúszós körülmények ellenére is magabiztosan védeni tudott. A 7. percben aztán nagyon közel járt a vezetés megszerzéséhez az Union, Haberer beadására remekül érkezett a rövidnél Volland, de a kapura tett labdája a felsőlécről kifelé pattant. A 9. minutumban a Mainz is veszélyt alakított ki a vendégek kapuja előtt, miután egy szögletnél van den Berg fejesét védte nagy bravúrral Rönnow. A következő veszélyes lehetőség a 21. percben alakult ki, amikor Amiri végezhetett el ígéretes helyzetből egy szabadrúgást, de a próbálkozása kevéssel a kapu felett hagyta el a játékteret. A 39. percben ismét Volland veszélyeztetett, az Union támadója azonban ezúttal a bal kapufát találta telibe. A ráadás 8. percében aztán megszerezte a vezetést a Mainz gárdája! Egy szöglet után Burkardt csúsztatta meg a rövidnél a labdát, ami a hosszú alsóban kötött ki, 1-0! A szünetig azonban nem tudta megőrizni az előnyét a Mainz, a ráadás 13. percében ugyanis Haberer beadására Gosens érkezett a hosszún, és kapásból el tudta passzolni a labdát Zentner mellett, 1-1!

A második játékrészt a Mainz kezdte aktívabban, amely először Amiri kellemetlenül pattogós szabadrúgásával okozott gondot Rönnownak, majd Widmer fejesénél kellett résen lennie a dán kapusnak, aki mindkét szituációt megoldotta. A 73. percben aztán majdnem ismét megszerezte a vezetést a Mainz, miután Laidouni olyan rosszul találta el a labdát, hogy azzal kihagyhatatlan helyzetbe hozta Onisiwót, a támadó fejese viszot elkerülte a kaput. Összességében a második félidőben jelentősen visszaesett a helyzetek száma, amiben nagy szerepet játszott az időjárás is, mivel a játék egyre inkább mezőnyharccá, és sárbirkózássá kezdett fajulni. A 88. percben így is volt egy meccslabdája az Unionnak, miután Vertessen léphetett ki ziccerben a labdával, a befejezése viszont nagyon gyengére sikeredett, amit így Zentner könnyedén hárítani tudott. Ezt követően már nem alakult ki újabb lehetőség, így mindkét csapat egy ponttal gazdagodott, ami igazából egyik félnek sem túl kedvező.

Mainz – Union Berlin 1-1 (1-1)
Helyszín:
Mewa Arena Vezette: M. Petersen
Gólszerzők:
Burkardt (45+8.) ill. Gosens (45+13.)
Sárga lapok: Ajorque (16.), Kohr (90.) ill. Vogt (53.), Leite (79.), Haberer (84.), Doekhi (90.)
Kiállítás:ill.-

Mainz: Zentner – Caci, van den Berg, Fernandes, da Costa (Widmer 46.) – Krauss (Hanche-Olsen 90.), Amiri (Kohr 70.), Barreiro – Burkardt, Ajorque (Gruda 90.), Onisiwo (Ngankam 80.) Vezetőedző: Jan Siewert

Union Berlin: Rönnow – Knoche, Vogt (Leite 64.), Doekhi – Haberer, Laidouni, Khedira, Schäfer (Kral 76.), Gosens (Roussillon 82.) – Hollerbach (Vertessen 63.), Volland (Aaronson 82.) Vezetőedző: Danijel Jumic

A mérkőzés összefoglalója:

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore