Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester City: “Karrierem legnehezebb időszakát éltem meg!”

Őszintén vallott klubváltásáról, valamint a Manchester City-nél megélt nehézségeiről az a Kalvin Phillips, aki januárban a West Ham United együtteséhez került kölcsönbe.

Mint ismert, az angol válogatott játékos az ősszel már alig-alig játszott a City-ben, amelynél saját elmondása szerint számos problémával, legfőképpen önbizalomhiánnyal is meg kellett küzdenie.

“A világbajnokság után éltem át igazán karrierem legnehezebb időszakát. Későn érkeztem vissza a válogatottól egy kommunikációs hiba miatt, Guardiola ráadásul odajött hozzám, és mondta, hogy túlsúlyos vagyok, nem fog játszatni, nem vigyáztam a súlyomra. Megértettem őt, hiszen teljesen igaza van, mivel ő a menedzser, ugyanakkor be kell vallanom, hogy ez volt az a bizonyos lökés, ami igazán mélyre taszított. Az elejétől nehéz időszakom volt a Manchester City-nél, ráadásul a körülöttem lévők, a családom is folyton elégedetlenkedett. Az édesanyám odaiág jutott, hogy kijelentette, nem hajlandó így a meccseimre járni.” – idézi a goal.com az angol válogatott középpályást.

“Mielőtt bárki azt gondolná, hogy hatalmas súlyfölöslegről beszélünk, mindössze 1,5 kg volt a differencia.” – tette még hozzá Phillips, majd kitért a klubváltására.

“Ha a Manchester City-nél maradok, egészen biztosan lemradtam volna az Európa-bajnokságról. Beszéltem erről Gareth Southgate-tel is (az angol válogatott szövetségi kapitánya – a szerk.), aki azt tanácsolta, hogy maradjak a Premier League-en belül, úgymond szem előtt. A West Ham-nél úgy érzem minden adott ahhoz, hogy formába lendüljek, ezzel megadjam az esélyt magamnak arra, hogy a nyáron elutazhassak az Eb-re.” – fogalmazott a Leeds United korábbi játékosa, aki mondandója végén igyekezett hangsúlyozni, hogy Pep Guardiolának mennyire hálása abban, hogy támogatta a klubváltását, ráadásul kettőjük viszonya mindvégig pozitív volt a Man. City-nél.