Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: erődemonstrációt tartott a West Ham elleni városi rangadón az Arsenal! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 24. fordulójának vasárnapi játéknapját a West Ham United és az Arsenal városi rangadója nyitotta.

(Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)

Ahogyan az várható volt, az Arsenal nagy fölényben futballozott az első percektől kezdve, míg a West Ham teljesen átadta a kezdeményezés lehetőségét, és a stabil védekezésre, valamint a gyors ellentámadásokra törekedtek. Az Arsenal fölénye sokáig nem párosult nagy helyzetekkel, de a félidő közepétől a vendégek több nagy lehetőséget is ki tudtak dolgozni. Az első a 23. percben alakult ki, amikor Saka beadása után Trossard tudott fejelni, de a próbálkozása a kapu felett hagyta el a játékteret. Egy perccel később ismét a belga támadó tudott veszélyeztetni, amikor egy újabb beadást kapásból tűzött Areola kapujára, a francia hálóőr azonban ki tudta ütni a léc alá tartó lövést. Az „Ágyúsok” fölénye aztán a 32. percben érett góllá, amikor a Rice által középre ívelt szögletet Saliba tudta közelről a hálóba bólintani, 0-1! A 35. percben még tovább nőhetett volna a különbség a felek között, de Kiwior beadása után Saka fejese kevéssel elkerülte a kaput. Két minutummal később ismét az angol szélső lőhetett volna gólt, de az Areola felett átbökött labda végül a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 41. percben viszont már eredményes volt Saka! A szélső a 38. percben tudott meglógni egy kiugratással, aminek a végén ki tudta cselezni Areolát, de a kapus szabálytalankodott vele szemben, így büntetőt ítélt a játékvezető. A labda mögé maga a sértett állt, ő pedig magabiztos ítéletvégrehajtónak bizonyult, megszerezve ezzel pályafutása 50. gólját az Arsenal mezében, 0-2! Ezzel viszont még nem volt vége az Arsenal hengernek, a 44. percben ugyanis a Rice által beívelt szabadrúgásra Gabriel robbant be és fejelt a rövid alsóba, 0-3! Sőt! A ráadásban még tovább nőtt a különbség: a 47. percben Trossard kapta meg a labdát a tizenhatoson belül, majd egy szép cselt követően kilőtte a bal felsőt, 0-4!

A második játékrész első 15 perce igen csendes iramban telt, egyik csapat sem diktált nagy iramot, de a félidő közepéhez érve tovább folytatódott az Arsenal gólgyártása. A 63. percben Saka tört be a tizenhatoson belülre, majd egy villámgyors mozdulattal a rövid alsóba lőtte vissza a labdát, amire Areola mozdulni sem tudott, 0-5! Mindössze két perccel később újabb gólt ünnepelhettek az “Ágyúsok”, ekkor White passzánál Ödegaard és Trossard nem értette meg egymást, így kettejük között elcsorgott a labda, de erre Rice csapott le, aki kapásból bevágta a hosszú felsőbe a játékszert, 0-6! A folytatásban is volt pár lehetősége arra az Arsenalnak, hogy tovább növelje a különbséget, de ezekből már nem született újabb gól, így a West Ham a Manchester United elleni 3:0-s vereséget követően ezúttal hazai pályán szaladt bele egy méretes pofonba.

West Ham United – Arsenal 0-6 (0-4)
Helyszín:
London Stadium Vezette: C. Pawson
Gólszerzők:
ill. Saliba (32.), Saka (41. – büntető, 63.), Gabriel (44.), Trossard (45+2.), Rice (65.)
Sárga lapok: Alvarez (9.), Areola (38.), Kudus (76.), Phillips (90+1.) ill.-
Kiállítás:
ill.-

West Ham United: Areola – Emerson (Creswell 77.), Aguerd, Zouma (Mavropanos 46.), Coufal – Soucek, Alvarez (Phillips 46.), Johnson, Ward-Prowse, Kudus – Bowen Vezetőedző: David Moyes

Arsenal: Raya – White (Cedric 77.), Saliba, Gabriel, Kiwior – Ödegaard, Rice (Elneny 67.), Havertz, Saka (Nelson 67.), Trossard (Nketiah 67.), Martinelli (Nwaneri 77.) Vezetőedző: Mikel Arteta

A mérkőzés összefoglalója:

A 24. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Manchester City – Everton 2-0
Fulham – Bournemouth 3-1
Liverpool – Burnley 3-1
Luton Town – Sheffield United 1-3
Tottenham – Brighton 2-1
Wolverhampton – Brentford 0-2
Nottingham Forest – Newcastle United 2-3

Vasárnap:
West Ham United – Arsenal 0-6
17:30 Aston Villa – Manchester United (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00 Crystal Palace – Chelsea (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore