Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Mészöly Géza győzelemmel tért vissza az Újpest kispadjára

Mészöly Gézát újból kinevezték az Újpest edzőjének, a tréner pedig a harmadik ciklusát is győzelemmel kezdte meg a lila-fehérek kispadján…

 

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) 20. fordulójában az Újpest az edzőváltást követően 2-1-re legyőzte a Diósgyőri VTK-t, így a találkozó után Mészöly Géza vezetőedző is megkönnyebbülten értékelt:

“Minden elismerésem a játékosainké, mert hihetetlen nagy dolgot hajtottak végre. Arra készültünk, hogy nagyon alázatásosan és óriási odaadással futballoznak ezen a meccsen, és ez elég lesz egy jó eredményre. Azt az újpestes érzést, amit már megtanultam a korábbi két edzősködésem során, igyekeztem átadni a játékosoknak: higgyék el, mi az Újpest vagyunk. S az, hogy a szurkolók mellettünk voltak, ők voltak a tizenkettedik játékos – szóval, mindenki hihetetlen akarta ma ezt a győzelmet, és ilyenkor van egy kis szerencse is, meg minden összejön, de nem volt véletlen ez a győzelem.”

“Erőn felül teljesítettek a játékosok, bár Tamás Krisztián sérülése kicsit visszavetette a csapatot, illetve a pontrúgásoknál voltak gondjaink, de örömteli, hogy az egyenlítő góljuk után nem estünk pánikba, mi is pontrúgásból tudtunk eredményesek lenni. Nagy dolog ez egy ilyen jó erőkből álló, jól teljesítő Diósgyőr ellen. Amire büszkék lehetünk, az az akarat, amellyel játszottunk – ha édesapám látta ott fönt, biztos, hogy ő is büszke” – mondta el a régi-új edző.

Az Újpest hosszú nyeretlen szériáját megtörve diadalmaskodott és a kilencedik helyen egyetlen pontra megközelítette a legyőzött DVTK-t.