Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A magyar válogatott hátvédje elárulta, hol folytatja pályafutását

Miután az elmúlt időszakban bizonytalannak tűnt a sorsa és több helyen szóba került a klubváltása, a magyar válogatott védő maga beszélt a jövőjéről…

(Photo by Georgi Paleykov/NurPhoto via Getty Images)

A ciprusi Omonia Nicosia csapatának magyar válogatott hátvédje, Lang Ádám az M1 aktuális csatorna megkeresésére elmondta, úgy képzeli el, hogy kitölti csapatánál a 2025-ig érvényes szerződését:

“Most megint a kezdő tizenegyben számolnak velem és ez egy jó dolog. A cél a bajnoki cím és a kupa megnyerése, emellett nyilván európai kupasorozat csoportkörébe jutni. “Amíg vannak célok, addig van miért küzdeni és felkelni, elindulni edzésre. Van kihívás, nem az van, hogy itt jó az idő, aztán elfocizgatunk és lesz, ami lesz. Van nyomás kívülről és belülről is.”

A 65-szörös válogatott védőt a korábbi edzője mellőzte, ám a trénerváltás óta ismét rendszeres játéklehetőséget kap az Omoniánál.

A nyári Európa-bajnokság kapcsán Lang azt mondta, a németországi kontinensviadal előtti négy felkészülési találkozót a játékszerkezet finomhangolására kell felhasználni. Meglátása szerint ugyanis a tornán – ahol a magyar válogatott a svájciak ellen kezd június 15-én Kölnben, majd a házigazdákkal és a skótokkal Stuttgartban találkozik – egy könnyű mérkőzés sem lesz Európa elitje ellen.

“A csoport kőkemény, de viszonylag kiegyenlített. Kiélezett találkozók lesznek, fizikálisan mindenki rendben lesz a szezon után. Arra kell helyezni a hangsúlyt, hogy a mentális frissesség is meglegyen, így a pályán nagyon magas százalékában megfelelő döntést hozzunk” – fejtette ki Lang.