Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Immobile büntetőgóljával szerzett előnyt a visszavágóra a Lazio a Bayern München ellen – videóval

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Lazio hazai környezetben tudott minimális előnyt szerezni a Bayern München ellenében.

(Photo by Ivan Romano/Getty Images)

A Bayern München magához ragadta a kezdeményezést ahogy arra számítani lehetett és nagy mezőnyfölényben is voltak a németek, ám a Lazio szervezetten és koncentráltan játszott. Az első félidőben a bajorok jártak közelebb a gólhoz, a 32. percben Leroy Sané talált be kis híján egy szabadrúgást követően, valamint Jamal Musiala is veszélyeztetett, azonban nem sikerült vezetést szerezniük a szünetig a vendégeknek. Ezen felül voltak még lehetőségek mindkét oldalon, de rendre pontatlanok voltak a csapatok.

A második játékrész elején Isaksen szerezhetett volna előnyt az olaszoknak, azonban lövését Manuel Neuer hárítani tudta. A 67. percben egy kontratámadást vezetett a Lazio, aminek a végén Immobile három védőn is túlküzdötte magát, majd végül Isaksen elé pattant a labda, akinek Upamecano lépett oda nagyon csúnyán elkésve, így Letexier játékvezető büntetőt ítélt a hazaiaknak, sőt, a francia hátvéd a kiállítás sorsára jutott. A tizenegyeshez pedig Ciro Immobile állt oda, a rutinos olasz csatár pedig nyugodt tudott maradni és nem hibázott, a bal alsóba lőtt. A hosszabbítással együtt hátralévő bő félórában a Bayern próbált kiegyenlíteni, de a rómaiak szívüket-lelküket kitetették a pályára szerda este és nagyon fegyelmezetten védekezve egyetlen kaput eltaláló lövést sem engedtek a bajoroknak.

A Lazio ennek következtében megnyerte a párharc első mérkőzését 1-0-ra, azonban a Bayern München otthonában még egy nagyon nehéz visszavágó vár rájuk két hét múlva.

Lazio – Bayern München 1-0 (0-0)
Helyszín: Olimpiai stadion (Róma), Vezette: F. Letexier (francia)
Gólszerzők: Immobile (69. – büntetőből) ill.
Sárga lap:ill. Kimmich (68.)
Piros lap:ill. Upamecano (67.)

Lazio: Provedel – Marusic, Gila (Patric 81.), Romganoli, Hysaj (Lazzari 60.) – Guendouzi, Cataldi, L. Alberto (Kamada 81.) – F. Anderson, Immobile (Castellanos 74.), Isaksen (Pedro 74.). Vezetőedző: Maurizio Sarri

Bayern: Neuer – Mazraoui, Guerreiro, Kim, Upamecano – Kimmich, Goretzka (De Ligt 73.) – Musiala, Müller (Choupo-Moting 81.), Sané (Tel 81.) – Kane. Vezetőedző: Thomas Tuchel

A mérkőzés videós összefoglalója:

A nyolcaddöntők további programja:
02.13. Kedd:
FC Köbenhavn – Manchester City 1-3
RB Leipzig – Real Madrid 0-1

02.14. Szerda:
Lazio – Bayern München 1-0
Paris Saint-Germain – Real Sociedad 2-0

02.20. Kedd:
21:00 Inter – Atlético Madrid
21:00 PSV Eindhoven – Borussia Dortmund

02.21. Szerda:
21:00 FC Porto – Arsenal
21:00 Napoli – Barcelona