Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: kényelmes előnyt harcolt ki a visszavágóra a Paris Saint-Germain! – videóval

Tovább folytatódott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek sora, ahol a szerdai játéknapon a Paris Saint-Germain a Real Sociedadot látta vendégül.

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

Már az első percben nagy lehetőség adódott a sokak által a párharcban teljesen esélytelennek tartott Real Sociedad előtt, amikor André Silva nagyjából 20 méterről eresztett meg egy lövést, ez viszont kevéssel elkerülte Donnarumma kapuját. A 6. minutumban a párizsi csapat is nagy lehetőséget dolgozott ki, aminek a végén Mbappé lőhetett ziccerből, Remiro viszont nagy bravúrral leért a hosszú alsóba tartó labdára. A folytatásban sem tudott ellenfele fölé kerekedni a PSG, sőt a Sociedad dolgozta ki a veszélyesebb helyzeteket, elsősorban Kubo oldalán. A 22. percben épp a japán támadó tekerte középre a labdát, ahol André Silva tudta megnyerni a fejpárbaját, de a fejes centikkel a kapu mellett hagyta el a játékteret. A félidő második felében kevesebb lehetőség alakult ki, elsősorban a sok technikai hiba miatt, de a szünet előtti utolsó pillanatokban majdnem megszerezte a vezetést a spanyol alakulat. A 45. percben Mikel Merino vállalkozott távoli lövésre, a próbálkozása azonban a felsőléc tetejét találta el.

A második félidő elején némileg aktívabbá vált támadásban a PSG, ennek pedig az 58. percben meg is lett az eredménye! Egy szögletnél Marquinhos tudta megcsúsztatni a labdát, a hosszún pedig teljesen egyedül érkezett Mbappé, ő pedig közelről a léc alá vágta a játékszert, 1-0! A 63. percben aztán majdnem megduplázta előnyét a hazai gárda, Mbappé távoli lövésénél azonban Remiro hatalmas bravúrt bemutatva a felsőlécre tudta tolni a labdát. A 70. minutumban aztán megszületett a nagy fölényben futballozó PSG második találata. Egy gyorsan végigvitt ellentámadás végén Barcola kapta meg a szélen a labdát, aki előbb a védőjét cselezte ki, majd a kirontó Remiro lábai között elpasszolva a hálóba juttatta a labdát, 2-0! A véghajrában is inkább a PSG járt közel ahhoz, hogy szinte teljesen tétnélkülivé tegyék a visszavágót, de újabb gól már nem született, így kétgólos előnyt tudott kiharcolni párizsi csapat a három hét múlva esedékes második felvonásra.

Paris Saint-Germain – Real Sociedad 2-0 (0-0)
Helyszín:
Parc des Princes Vezette: M. Guida
Gólszerzők:
Mbappé (58.), Barcola (70.) ill.-
Sárga lapok: -ill. Le Normand (36.), Traoré (90+2.)
Kiállítás:ill.-

Paris Saint-Germain: Donnarumma – Beraldo, Pereira (Hernández 72.), Marquinhos, Hakimi – Vitinha, Ruiz, Zaire-Emery – Barcola (Asensio 72.), Mbappé, Dembelé (Kolo Muani 83.) Vezetőedző: Luis Enrique

Real Sociedad: Remiro – Traoré, Zubeldia, Le Normand (Pacheco 79.), Galán (Aramburu 88.) – Mendez (Turrientes 79.), Zubimendi, Merino – Kubo, Silva (Sadiq 79.), Barrenetxea (Zakharyan 66.) Vezetőedző: Imanol Alguacil

A mérkőzés összefoglalója:

A nyolcaddöntők eredményei és további programja:

02.13. Kedd:
FC Köbenhavn – Manchester City 1-3
RB Leipzig – Real Madrid 0-1

02.14. Szerda:
Lazio – Bayern München 1-0
Paris Saint-Germain – Real Sociedad 2-0

02.20. Kedd:
21:00 Inter – Atlético Madrid
21:00 PSV Eindhoven – Borussia Dortmund

02.21. Szerda:
21:00 FC Porto – Arsenal
21:00 Napoli – Barcelona