Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-liga: Aubameyang meglőtte a 30. gólját a sorozatban, amivel rekorder lett! – képpel

A nyáron a Chelsea együttesétől ingyen az Olympique Marseille-hez kerülő gaboni kiválóság mondhatni újjászületett a francia kikötővárosban, ahol régi önmagát is megtalálta, már ami a gólszerzést illeti.

 

Aubameyang a szezonbaneddigi 31 tétmeccsén jegyzett 15 gólja és 7 gólpassza elismerésre méltó mutató. A 34 esztendős kiválóság legutóbbi, Sahtar Donyeck ellen szerzett gólja ráadásul egy különleges mérföldkő eléréséhez segítette Aubameyangot.

A Borussi Dortmund és az Arsenal korábbi játékosa ugyanis a Sahtar ellen találaátval már a 30. gólját jegyezte az Európa-ligában, pont annyit, mint a sorozatban eddigi csúcstartó, Rademal Falcao.

Aubameyang az EL-ben 55 alkalommal lépett pályára (hatszor a Marseille – 6 gól; hatszor az FC Barcelona – 2 gól; 26 alkalommal az Asrenal – 14 gól; 10-szer a Dortmund – 8 gól; 7-szer pedig a francia Lille mezében) az egyik kedvenc sorozatának számító Európa-ligában.

Érdekesség még, hogy a gaboni válogatott csapatkapitánya az El-nél többször csak a francia bajnokságban (47), az angol Premier League-ben (69) valamint a német Bundesligában (98) talált be karrierje során.

 

(Borítókép: Photo by Stuart Franklin/Getty Images)