Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Championship: a Leicester City kilenc ponttal vezet a Leeds United előtt – KÖRKÉP

Az angol másodosztályú bajnokság (Championship) 2023-2024-es kiírásából továbbra is kiemelkedik két tavalyi PL-kieső…

(Photo by Harry Trump/Getty Images)

Az angol másodosztályú bajnokság (Championship) élén továbbra is a Leicester City áll, amely az első 33 forduló alatt három döntetlen és öt vereség mellett az összes többi meccsét myegnyerte. A “rókák” legutóbb odahaza kaptak ki meglepetésre a Borótól, de így is kilenc ponttal előzik meg a második helyezett Leeds Unitedet és 11 pont az előnyük a feljtuásért vívott harcban. Daniel Farke csapata is fantasztikus formában hasít, hiszen 2024-ben mind a hét bajnokiját megnyerte eddig.

A harmadik helyen a harmadik tavalyi PL-kieső áll, a Southampton csak két ponttal gyűjtött kevesebbet a Leedsnél, és a “szentek” sincsenek rossz passzban, az utolsó hat meccsükből ötöt megnyertek és csak egyet vesztettek el. Így egy ponttal megelőzik a várakozáson felül teljesítő Ipswich Townt, amely szintén érdekelt lehet az automatikus feljutásért folyó küzdelemben. Az utolsó két playoff-helyet a West Bromwich Albion és a Coventry City foglalja el, utóbbi azonban csak jobb gólkülönbségével előzi meg a Norwich City és a Hull City együttesét.

Az alapszakasz végén az első két helyezett automatikusan feljut a Premier League-be, míg a harmadiktól a hatodik helyig végző csapatok a rájátszásban vehetnek részt, melynek végső győztese ugyancsak felkerül az első osztályba.

A középmezőnyből még a rájátszás irányába tekintgetne a Preston North End, a Sunderland, a Watford vagy éppen a Bristol City együttese, ugyanakkor a szebb napokat is látott Middlesbrough csupán 13. a tabellán, de még nála is rosszabul áll a Wayne Rooney menesztése óta újból felfelé igyekvő Birmiingham City vagy éppen a Blackburn Rovers gárdája.

Az előző idényben még playoff-döntőt játszó Huddersfield Town csak az utolsó bennmaradó helyek egyikét foglalja el. Jelen állás szerint a Queens Park Rangers, a Sheffield Wednesday és a Rotherham búcsúzna a másodosztályból, melyek közül utóbbi helyzete már elég kilátástalannak tűnik.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore