Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Rodri a véghajrában betalált, de a címvédő ezúttal sem tudta legyőzni a Chelseat! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 25. fordulójának szombati játéknapját a Manchester City és a Chelsea rangadója zárta.

(Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

A két csapat emlékezetes, 4:4-re végződő mérkőzést vívott egymással a szezon első felében, de a klubok jelenlegi helyzetében nehéz volt elképzelni, hogy Pep Guardiola csapata még egyszer pontokat hullajtana a középmezőnyben tanyázó londoni riválissal szemben. Ahogy az várható is volt, a Manchester City irányította a játékot, és az első nagy lehetőségre sem kellett sokat várni. A 12. percben Alvarez adta jól középre a labdát, ahol Haaland érkezett középen, de a fejese kevéssel Petrovic kapuja felett hagyta el a játékteret. A 23. minutumban a Chelsea előtt is adódott egy komoly lehetőség, Gusto passza után ugyanis Jackson ziccerben vehette át a labdát, de Ederson jól robbant ki a kapujából, és zárni tudta a szöget, így a támadó nem tudta értékesíteni a lehetőséget. A félidő második felében hiába volt többet a labda a Citynél, nem tudtak nagy helyzeteket kialakítani, sőt a 42. percben a Chelsea megszerezte a vezetést! Ekkor Jackson tette jól a labdát Sterling elé, aki miután kicselezte Walkert mattolni tudta Edersont is, 0-1!

A második játékrész első veszélyes lehetősége de Bruyne nevéhez fűződött, aki jó helyről végezhetett el szabadrúgást, de a próbálkozása kevéssel a léc felett hagyta el a játékteret. Az 56. percben viszont a Chelsea járt nagyon közel ahhoz, hogy kétgólos előnyre tegyenek szert, Gusto beadása után ugyanis Sterling tudta kapura lőni a labdát, Ederson azonban lábbal hatalmas bravúrt mutatott be. A 65. percben Petrovictól is nagy bravúrra volt szükség, aki Haaland közeli, megpattanó lövését szedte ki a rövid sarokból. A City folyamatos próbálkozásait aztán a véghajrában siker koronázta. A 83. percben Walker lövése még lepattant az egyik védőről, Rodri viszont már védhetetlenül a hálóba bombázta a labdát, 1-1! Az egyenlítést követően is szakadatlanul próbálkozott az újabb gól megszerzése érdekében a City, de a Chelsea nagy adag szerencsével, illetve jó védekezéssel kihúzta a hármas sípszóig, így oda-vissza pontot tudtak szerezni a címvédő ellen!

Manchester City – Chelsea 1-1 (0-1)
Helyszín:
Etihad Stadion Vezette: A. Madley
Gólszerzők:
Rodri (83.) ill. Sterling (42.)
Sárga lapok: Silva (85.) ill. Caicedo (35.), Palmer (60.), Petrovic (63.)
Kiállítás:ill.-

Manchester City: Ederson – Aké, Dias, Akanji, Walker – Rodri, Doku, Alvarez (Silva 64.), De Bruyne, Foden – Haaland Vezetőedző: Pep Guardiola

Chelsea: Petrovic – Gusto, Disasi, Colwill, Chilwell – Caicedo, Fernández – Palmer (Chalobah 71.), Gallagher, Sterling (Nkunku 64.) – Jackson (Casadei 82.) Vezetőedző: Mauricio Pochettino

A mérkőzés összefoglalója:

A 25. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Brentford – Liverpool 1-4
Burnley – Arsenal 0-5
Fulham – Aston Villa 1-2
Newcastle United – Bournemouth 2-2
Nottingham Forest – West Ham United 2-0
Tottenham – Wolverhampton 1-2
Manchester City – Chelsea 1-1

Vasárnap:
15:00 Sheffield United – Brighton (Tv: Spíler 1)
17:30 Luton Town – Manchester United (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00 Everton – Crystal Palace (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore