Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonult a Bocát és a Rivert is megjárt argentin válogatott védő

Az elmúlt naptári esztendő végeztével az argentin rekordbajnok River Plate-től távozó rutinos hátvéd befejezte pályafutását…

(Photo by Manuel Cortina/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

A River Plate csapatától távozó rutinos hátvéd, Jonathan Maidana bejelentette, hogy visszavonul az aktív labdarúgástól.

A 38 éves hátvéd karrierje hajnalán 2005 és 2008 között még az ősi rivális Boca Juniorst szolgálta, majd egy rövid ideig Európában az ukrán Metaliszt Harkiv futballistája volt, onnan kölcsönben megfordult hazájában a Banfield alkalmazásában is. Maidana először 2010-ben került a Riverhez, melyet 2019-ig erősített, ezalatt csaknem 200 tétmeccsen viselte az átlóscsíkos szerelést. Ezt követően két évet a mexikói Deportivo Toluca alkalmazásában töltött, majd 2021 februárjában visszatért a “milliomosokhoz”.

Maidana a klubnál töltött második időszakban már inkább egyfajta veterán kiegészítő szerepet töltött be, csaknem három év alatt 38 mérkőzésen jutott szóhoz.

A rutinos labdarúgó mindkét megszakítása alkalmával nyert egy-egy argentin bajnoki címet a csapatával, valamint az elsőben tevékeny részt vállalt a 2015-ös és a 2018-as Libertadores-kupa-győzelmekből. Összesen 16 trófeát nyert a River játékosaként, melynél csak Leonardo Ponzio (17 cím) volt termékenyebb.

Maidana legjobb évei során 2011 és 2016 között összesen öt mérkőzésen lépett pályára az argentin válogatottban.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!