Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: végre eljöhet az LA Galaxy korábbi játékosának nagy lehetősége! – sajtóhír

Katalán lapértesülések szerint a tavasszal már pusztán Xavi bejelentett távozása miatt is a nyári időszakra is előretekintő FC Barcelonánál eljöhet a nagy esélye Julian Araujónak.

Mint ismert, a 22 esztendős, az USA-ban született, ám Mexikói felnőtt válogatott játékos játékjogát 2023 nyarán szerezte meg a Barca Araujo nevelőegyesületétől, az LA Galaxy-tól. A jobbhátvédként bevethető fiatal az elmúlt nyári felkészülést a Barca első csapatával tölthette, azonban Xavi döntése értelmében, a több játéklehetőség, valamint a La Liga ritmusának felvétele érdekében kikölcsönözték a bajnoki rivális Las Palmas együtteséhez.

Araujo a Kanári-szigeteken ha nem is alapemberként, de rendszeres lehetőséget kap (18 bajnokin már megszerezte első spanyolországi gólját is – a szerk.); az új idényre pedig akár a Barcánál is eljöhet az Ő ideje.

A katalánoknál jobbhátvéd poszton ugyanis a kölcsönben szereplő Joao Cancelo jövője továbbra is erősen kérdéses; míg az alternatívaként számon tartott Sergi Roberto szerződése a nyáron lejár… A Barca védelmének jobb oldalán ráadásul az a Jules Koundé játszik gyakran, aki klasszikus értelemben véve középhátvéd, ezen a poszton nyújtott teljesítményét pedig számos kritika övezi.

A támadó szellemű, lendületes Araujo megerősödve, tapasztalatot szerezve ahogyan a katalán Sport című lap is fogalmaz, valós opciót jelenthet a Barcánál a jobbhátvéd posztra az új idényben – Minden bizonnyal a mexikói játékos is ugyanerre vágyik!