Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: álomszerű kezdés után kínkeserves győzelmet aratott a Manchester United! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 25. fordulójának vasárnapi játéknapját a Luton Town és a Manchester United összecsapása zárta.

(Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Álomszerűen kezdődött a mérkőzés a Manchester United szempontjából, hiszen a „Vörös Ördögök” már az 1. percben megszerezték a vezetést. Ekkor egy előrevágott labdánál Bell hibázott hatalmasat, amivel rögtön ziccerbe hozta Höjlundot, aki a kapust kicselezve bevette a kaput, 0-1! A 7. minutumban már a második találatát ünnepelhette a dán támadó, aki ezúttal Garnacho lövése után volt eredményes. Egy szögletnél a kipattanó labdát tűzte kapura az argentin szélső, Höjlund pedig mellel tette kapura a gyengére sikeredett próbálkozást, ami így a hosszú alsóban kötött ki, 0-2! Nem tartott azonban sokáig a manchesteriek kétgólos előnye, a 14. percben ugyanis Chong felpattanó lövésénél Morris meg tudta előzni a kapujából kirontó Onanát, és a kameruni kapus mellett a hálóba tudta fejelni a labdát, 1-2! A folytatásban egyértelműen a Luton futballozott veszélyesebben, amely számos alkalommal veszélyes ellentámadásokat tudott vezetni. A legnagyobb lehetőségük a 37. percben alakult ki, amikor Morris lőhetett ígéretes helyzetből, de a lövése kevéssel elkerülte a kaput. A ráadásban aztán Doughty lőtt a tizenhatos vonaláról, de a balhátvéd próbálkozása elsuhant a jobb kapufa mellett.

A második játékrész első nagy lehetősége a Manchester United előtt adódott: az 57. percben Rashford lőtt kapura ígéretes helyzetből, Kaminski azonban nagy bravúrral leért a bal alsóba tartó lövésre. A 60. minutumban aztán Fernandes tudott ziccerben kiugrani, ám hiába cselezte ki a kapust, a becsúszó Lokonga hatalmasat mentett, és megakadályozta a portugált a harmadik gól megszerzésében. A 67. percben Garnacho is ziccerben ugorhatott ki Rashford passza után, de az argentin szélső sem tudott élni a lehetőséggel. A 78. minutumban aztán Höjlund szerezhette volna meg a harmadik gólját Garnacho passza után, de a dán támadó lövését ezúttal védeni tudta Kaminski. A véghajrában mindent megtett az egyenlítés érdekében a Luton, és a 94. percben majdnem össze is jött a gól a hazaiak számára, de Barkley fejese a felsőléc tetejét találta csak el, így a United nagy nehézségek árán megnyerte a mérkőzést.

Luton Town – Manchester United 1-2 (1-2)
Helyszín:
Kenilworth Road Vezette: D. Coote
Gólszerzők:
Morris (14.) ill. Höjlund (1., 7.)
Sárga lapok: Woodrow (17.), Townsend (70.), Osho (87.) ill. Shaw (20.), Casemiro (34.), Maguire (42.), Mainoo (75.), Lindelöf (81.)
Kiállítás:ill.-

Luton Town: Kaminski – Bell, Osho, Mengi – Doughty (Berry 82.), Barkley, Lokonga, Ogbene – Chong (Clark 68.), Woodrow (Townsend 68.) – Morris Vezetőedző: Rob Edwards

Manchester United: Onana – Dalot, Varane, Maguire (Evans 46.), Shaw (Lindelöf 45+2.) – Mainoo, Casemiro (McTominay 46.) – Garnacho, Fernandes, Rashford – Höjlund (Amrabat 86.) Vezetőedző: Erik ten Hag

A mérkőzés összefoglalója:

A 25. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Brentford – Liverpool 1-4
Burnley – Arsenal 0-5
Fulham – Aston Villa 1-2
Newcastle United – Bournemouth 2-2
Nottingham Forest – West Ham United 2-0
Tottenham – Wolverhampton 1-2
Manchester City – Chelsea 1-1

Vasárnap:
Sheffield United – Brighton 0-5
Luton Town – Manchester United 1-2

Hétfő:
21:00 Everton – Crystal Palace (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore