Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Arnautovic döntött az Inter javára az Atlético Madrid ellen – videóval

Folytatódott a Bajnokok Ligája idei kiírásának nyolcaddöntője, ahol az Inter az Atlético Madridot fogadta. A spanyolok halovány napot fogtak ki, míg az olaszok a sok kihagyott helyzet után egyszer csak betaláltak, így előnnyel várhatják a visszavágót.

(Photo by Mattia Ozbot – Inter/Inter via Getty Images)

Kevés helyzet jellemezte az első félidőt, ám valamennyivel az Inter volt veszélyesebb. A 12. percben Lino előtt nyílt lehetőség a gólszerzésre, de nem tudott élni vele, mert csak a kapu jobb oldala mellé rúgta a labdát. A 14. percben Martínez próbálkozott az ötösről, és a lövés Molina jobb karjára pattant, ám nem ítéltek büntetőt. Sokáig eseménytelenül telt a játékrész, majd a 32. percben Thuram passzát Martínez nem sokkal vágja a bal felső fölé a tizenhatos jobb sarka elől. A 36. percben Barella jobb oldali beadását Giménez mellől a kapushoz fejelte Martínez, éppen Oblak ölébe. A 38. percben De Paul hibáját Thuram használta ki, majd Martíneznek passzolt, aki nagyon rosszul lőtte el a labdát az ígéretes helyzetben. A játékrész végén helyzet már nem volt, és a gól nélkül vonultak le a csapatok a szünetre.

A második félidő eleje ugyanolyan ütemben telt, mint az első: kevés helyzet, kis Inter fölény, bár az Atlético is próbálkozott néha. Az 55. percben De Paul középről remekül passzolt Lino elé, aki végül a jobb alsó mellé lőtt. Az 57. percbe De Vrij az ötös jobb sarkán becsúszva szerelte Llorentét, így majdnem öngól lett, de Sommer elérte a labdát. A 64. percben Arnautovic kényszerítőzött remekül Martínezzel, de jobbal ötről, picit jobbról a bal felső fölé lőtt az argentin. A 74. percben Dumfries jobb oldali beadását nem érte el a kapu előtt befutó Arnautovic, három perccel később pedig Calhanoglu adta be jobbról a labdát, amit Martínez fejelt kapura, de jobbra elmozdulva védett Oblak. A 79. percben pedig végül csak összejött a vezetés az Internek: Martínez tört kapura Mandava hibája és Barella remek passza után, de tízről az elmozduló kapusba lőtt, a kipattanó azonban Arnautovicé lett, aki az ötös bal sarkáról lőtt kapura. Oblak nem érte el, hiába vetődött, Lino pedig becsúszott, de a jobb alsóba pattant róla a labda. A 88. percben Correa jobb oldali szögletét a jobb alsó mellé fejelte Morata, a 91. percben pedig 14 méterről, estében Bastoniba lőtt a spanyol. Végül már nem volt esélye az egyenlítésre az Atléticónak, így maradt az 1-0-ás végeredmény.

Inter – Atlético Madrid 1-0 (0-0)
Helyszín: San Siro (Milánó) Vezette: Kovács István (román)
Gólszerzők: Arnautovic (79.) ill. –
Sárga lap: Frattesi (86.), Carlos Augusto (90+4.) ill. Hermoso (53.), Savic (82..), Morata (84.), Koké (90+3.)
Kiállítás: – ill. –

Inter: Sommer – Pavard, De Vrij, Bastoni – Darmian (Dumfries, 68.), Barella, Calhanoglu, Mhitarjan (Frattesi, 72.), Dimarco (Carlos Augusto, 69.) – Thuram (Arnautovic, 46.), Lautaro Martínez (Alexis Sánchez, 88.). Vezetőedző: Simone Inzaghi

Atlético Madrid: Oblak – Witsel, José Giménez (Savic, 46.), Hermoso (Mandava, 68.) – Molina (Pablo Barrios, 68.), De Paul, Koke, Saúl Níguez (Morata, 54.), Lino – Griezmann (Ángel Correa, 78.), Llorente. Vezetőedző: Diego Simeone