Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: az Atalanta középpályásával erősítene a Newcastle United! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Newcastle United együttese szeretné leigazolni az Atalanta középpályását, Édersont.

(Photo by Marco Rosi – SS Lazio/Getty Images)

Az olasz és az angol sajtó legfrissebb értesülései szerint a Newcastle United gárdája a nyári átigazolási időszakban mindenképp szeretne igazolni egy középpályást. A Newcastle keretére rá is férne a mélyítés a nyár folyamán, hiszen a csapatot szinte példátlan sérüléshullám sújtja ebben a szezonban, ami az eredményeken is alaposan meglátszik. A beszámolók alapján a “Szarkák” legfrissebb kiszemeltje erre a posztra nem más, mint az Atalantát erősítő Éderson. A brazil játékost 2022 nyarán szerezte meg a bergamói együttes, Éderson pedig azóta egyre meghatározóbb szereplőjévé vált Gian Piero Gasperini csapatának. A 24 éves futballista a most futó szezonban is kiváló formában játszik, 30 mérkőzést követően már 6 gól és 1 gólpassz áll a neve mellett. A hírek szerint az Atalanta csak abban az esetben lenne hajlandó megválni Édersontól, ha legalább 40 millió eurót kapnak a brazil játékosért. A beszámolók alapján viszont erre minden esélye meglehet a bergamói csapatnak, miután a 24 éves játékost a Newcastlen kívül a Manchester United, a Tottenham és az Arsenal is szívesen látná a soraiban.

Éderson az Atalanta színeiben eddig minden sorozatot figyelembe véve 67 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 7 gólig és 2 gólpasszig jutott. Szerződése 2026 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 27 millió euróra teszi a transfermarkt.