Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: április közepéig biztosan nem léphet pályára a Dortmund támadója!

A legfrissebb sajtóhírek szerint a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund együttese majd két hónapig nem számíthat támadójára, Sébastien Hallerre.

(Photo by Edith Geuppert – GES Sportfoto/Getty Images)

Az Afirkai Nemzetek Kupájának döntőjében győztes gólt szerző és ezzel nemzeti hőssé váló Sébastien Haller klubszezonja eddig nem alakul túl fényesen. Miután tavaly sikerrel leküzdötte rákos megbetegedését az idei szezonban betegség és sérülések is hátráltatták, illetve egyértelműen Füllkrug mögé szorult a hierarchiában a támadófronton. Haller így úgy utazhatott el az ANK-ra, hogy a szezon addigi szakaszában 14 meccsen mindössze 450 percet tölthetett a pályán, ez idő alatt pedig 2 gólt jegyzett. A támadó a kontinenstornáról is sérülten tért vissza, a finálé hajrájában ugyanis bokasérülés miatt le kellett cserélni. Arról már korábban tájékoztatást adott a Dortmund, hogy Haller emiatt több hétig nem lesz bevethető, de a pontos diagnózis ennél rosszabb híreket hozott.

Az orvosi vizsgálatok ugyanis kimutatták, hogy Haller bokája a vártnál rosszabb állapotban van, így nagyjából két hónapig nem lesz bevethető, leghamarabb pedig április közepén állhat majd ismét Edin Terzic rendelkezésére. Mindez azt jelenti, hogy Haller maximum a bajnokság utolsó 4-5 fordulójában, illetve a Bajnokok Ligájában is legjobb esetben az elődöntős szakaszban lesz ismét bevethető, ha addig még állva maradnak a sárga-feketék.