Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: kijelölte új edzőjét a Pécsi MFC – HIVATALOS

Kulcsár Árpád menesztése után a magyar másodosztályú bajnokságban (Merkantil Bank Liga) szereplő Pécsi MFC kijelölte a csapat új vezetőedzőjét…

 

A Pécsi MFC hivatalos oldalán számolt be róla, hogy a klub Mátyus Jánost nevezte ki a csapat új vezetőedzőjének.

A 49 éves tréner az előző szezonban benntartotta és Magyar Kupa-döntőig vezette a másodosztályú Budafokot, míg az aktuális idényben múlt ősszel hat meccsen irányította az NB I-es Kisvárdát. Mátyus korábban korábban a REAC, a Lombard Pápa, a Nyíregyháza-Spartacus, a Szombathelyi Haladás és a Sopron trénereként vállalt szerepet.

Az egykori 34-szeres válogatott hátvéd hosszú aktív pályafutása alatt 348 bajnokin lépett pályára, miközben hazánkban a Kispest-Honvédban, az FTC-ben, Győrött és Tatabányán futballozott, külföldön pedig a német Energie Cottbust, a skót Hibernian FC-t és az osztrák Admira Wackert erősítette.

“Örömmel fogadtam el a PMFC felkérését, vezetőedzőként azon leszek, hogy stabilizáljuk a gárdát, és kirángassuk a kátyúból kissé megrekedt szekerünket. Meggyőződésem, hogy a keret többre hivatott a mostani szereplésnél, ezt pedig kemény és kitartó munkával szeretnénk bebizonyítani. Szükségünk van a szurkolók támogatására, akik képesek belehajszolni a fiúkat a győzelembe. Együtt előrébb léphetünk!” – mondta az új tréner.

A tavasszal három mérkőzésen csak egyetlen pontot szerző PMFC pillanatnyilag a tizedik helyet foglalja el az NB II rendkívül kiegyenlített tabelláján.