Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl-sorsolás: izraeli csapatot kapott a Fradit kiejtő Olympiakosz

Az Európa-liga sorsolása után péntek délután az Európa-konferencialiga legjobb 16 csapatának beosztását is meghatározták…

(Photo by ANP via Getty Images)

Az Európa-konferencialiga legjobb 16 csapata közé a nyolc csoportgyőztes automatikusan bejutott, valamint a nyolc playoff-párharc győztese csatlakozott hozzájuk, melyeket az Ekl-csoportmásodikok vívtak a El-csoportharmadikokkal.

A pénteki sorsoláson eldőlt, hogy az egyetlen versenyben lévő magyar játékost foglalkoztató csapat, a Bolla Bendegúzt foglalkoztató svájci Servette a cseh Viktoria Plzennel találkozik a nyolc közé jutásért. Az AFC Ajax és az Aston Villa, a Dinamo Zagreb és a PAOK Szaloniki, valamint a Sturm Graz és a Lille OSC is összekerült össze, a tavalyi döntős Fiorentina a következő körben a Maccabi Haifával találkozik, míg a Ferencvárost kiejtő Olympiakosz Pireusz a Maccabi Tel-Aviv ellen játszhat.

Európa-konferencialiga, a nyolcaddöntők párosítása

Servette (svájc)-Viktoria Plzen (cseh)
AFC Ajax (holland)-Aston Villa (angol)
Molde (norvég)-Club Brugge (belga)
Royale Union Saint-Gilloise (belga)-Fenerbahce (török)
Dinamo Zagreb (horvát)-PAOK Szaloniki (görög)
Sturm Graz (osztrák)-Lille OSC (francia)
Maccabi Haifa (izraeli)-Fiorentina (olasz)
Olympiakosz Pireusz (görög)-Maccabi Tel-Aviv (izraeli)

A legjobb nyolc közé jutásért esedékes párharcok első mérkőzéseit március 7-én rendezik, a visszavágókra egy héttel később, március 14-én kerül sor.

A negyeddöntőktől a végső ágakat március 15-én sorsolják ki, majd áprilisban tartják a negyeddöntőket és májusban az elődöntőket.

Az Európa-konferencialiga 2023-2024-es kiírásának döntőjét május 29-én rendezik Athénban.