Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: “Elértünk egy újabb szintet, ahonnan tudni kell megint egyet lépni”

A Ferencváros 1-0-s vereséget szenvedett a hazai visszavágón is, így kiesett az Európa-konferencialiga legjobb 16 közé jutásért zajló párharcából…

A Ferencváros vezérigazgatója, Orosz Pál az M1 aktuális csatornának elégedetten értékelt csapata nemzetközi kupaszereplése végeztével:

“Kívánom, hogy minél több más magyar csapat csinálja ezt meg, mert a magyar klublabdarúgásnak ez az érdeke. Egymást követő második évben jutottunk el a tavaszi folytatásig, olyanokkal találkoztunk, akik nálunk erősebbek. Aki látta az Olimpiakosz elleni meccseket, láthatta, hogy a görög jelenleg jobb csapat, mint miénk.”

“Az elmúlt 13 évben lépésről lépésre haladva közelítettünk ehhez a szinthez, előbb magyarországi sikerekkel, aztán a nemzetközi csoportkörös szerepléssel, majd az onnan való továbbjutással. Most elértünk egy újabb szintet, ahonnan tudni kell megint egyet lépni, de ez most nehezebb történet” – tette hozzá a sportvezető.

“Egy bizonyos szintig szaktudással, szerencsével, akarattal, fradizmussal el lehet jutni, egy szint fölött azonban ez nehezebb. Mi most idáig eljutottunk, de meg fogjuk találni a módját az innen továbblépésnek is, noha ez már a nagyon komoly fiúk játszótere” – fogalmazott a vezérigazgató.

Orosz szerint a Ferencváros nemzetközi menetelése a Hajnal Tamás sportigazgató vezette stáb egész éven át tartó háttérmunkájának köszönhető. Kiemelte, a játékosmegfigyelőik segítségével igyekeznek minden helyzetben az adott lehetőségekhez képest a legjobb megoldást megtalálni. Hozzátette, hogy ha valaki a feröeri KÍ Klaksvík elleni Bajnokok Ligája-selejtezős búcsú után azt mondja neki, hogy az Olympiakosszal szemben fognak kiesni a nemzetközi kupasorozatokból, azzal úgy is meg tudott volna békélni, hogy csütörtök este “fájdalmasan élte meg a búcsút”.

Az együttes sikereinek titkára vonatkozó kérdésre azt válaszolta, a csapatban nagyon jó a kohézió, a játékosok egymásért és Dejan Sztankovics vezetőedzőért is hajtanak, emellett pedig a közönséggel is egy egységet alkotnak.

“Fantasztikus és a hideg kiráz, ha visszagondolok arra, hogy Firenzében kétezren ott voltak. Olyan hangulat volt, amit soha nem felejtek el, és amitől a csapat is ihletett formában játszott. Ha minden összejön, egy erősebb csapat ellen is lehet tisztességes eredményt elérni, és azt gondolom, a Fradinál lesz még ilyen. Legyőztük már a Monacót, a Trabzonsport és a Crvena zvezdát, a következő szezonban is az lesz a cél, hogy legalább idáig, de ha lehet, még tovább eljussunk” – tekintett előre a sportvezető.

Orosz Pál a szerb vezetőedző kapcsán arról is beszélt, nagyon jó szakember és pszichológus, éppen ezért nem érti, hogy a csütörtöki vereség után miért támadták azok, akik a Fiorentina elleni összecsapás után az egekbe emelték.

A vezérigazgató a szezon további részéről azt mondta, számára minden esetben a magyar bajnokság megnyerése a prioritás, így mostantól erre kell koncentrálniuk.