Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Neuer: “Felelősségünk van abban, ha egy edzőt kirúgnak…”

A Bayern München legutóbbi edzőváltásáról a csapat kapitánya is elmondta a véleményét…

(Photo by Stefan Matzke – sampics/Corbis via Getty Images)

Az RB Leipzig 2-1-es legyőzését követően a Bayern München rutinos csapatkapitánya, Manuel Neuer elmondta, hogy mit gondol a csapatnál történt edzőváltásról:

“Mindnyájunkra rossz hatással van, ha egy ilyen szintű edzővel nem tudjuk folytatni. Nem mindig a tanár a hibás, ha rosszak a jegyek. Felelősségünk van abban, ha egy edzőt kirúgnak.”

“Mindenkinek lelkiismeret-furdalása kell, hogy legyen és ez nem csak az edzői csapatra, hanem ránk, játékosokra is vonatkozik. Mindenkinek magába kell néznie” – vélekedett a világbajnok kapus.

“A vezetőség hozott egy döntést, de nekünk játékosoknak is mutatnunk kell a felelősséget a vezetőedző és a klub felé és meg kell tennünk mindent az idényért. Mi játékosok tisztában vagyunk vele, hogy nem úgy teljesítünk, ahogy tudunk, de nem elég erről beszélnünk, folyamatosan keményen kell dolgoznunk és minden pillanatban harcolnunk kell, ahogy tettük azt most is” – tette hozzá a lipcseiek ellen duplázó Harry Kane.

Mint ismeretes, a bajorok tavaly márciusban Julian Nagelsmann helyett nevezték ki Tuchelt, a vezetőség azonban a héten közölte, hogy a szezon végén elválnak útjaik egymástól.