Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Harry Kane klasszisa most megmentette a Bayern! – videóval

A német Bundesliga 23. fordulójának rangadóján a Bayern München alaposan megszenvedett az RB Leipzig elleni rangadón, de legalább a duplázó és a találkozót eldöntő Harry Kane klasszisa kihúzta most a nehéz helyzetből a bajorokat.

(Photo by Boris Streubel/Getty Images)

 

Közismert, hogy nem a legjobb előjelekkel, feszült hangulatban várhatta a Bayern München a Lipcse elleni rangadót, A német rekordbajnok helyzetét ráadásul csak nehezítette, hogy a Bayer Leverkusen újabb sikerét követően győzelmi kényszerben is léptek pályára.

Érezhető volt a feszültség a bajorok játékán, még úgy is, hogy nem lehet azt mondani, hogy ne próbálkozott volna Thomas Tuchel csapata.

Gól nélküli első félidőt követően inkább a Bayern állt közelebb a vezetés megszerzéséhez, amely a fordulást követően Jamal Musiala remek kiugratása után Harry Kane-nek össze is jött bő 10 perc elteltével.

 

A vezetést követően derült ki igazán, hogy mélyebben gyökerező problémái lehetnek a Bayernnek, hiszen az előny nem hogy megnyugtatta volna a bajorokat, felhozta a lipcseieket. Az RB Leipzig rendre eljutott a Bayern tizenhatosáig, és csak Manuel Neuer-nek köszönhető, hogy nem egyenlített ki hamarabb. A 70. percben már a klubikon sem segíthetett csapatán, miután Leon Goretzkán megpattant Benjamin Sesko kísérlete.

 

A folytatásban a Bayern kétségbeesetten ment előre, Thomas Tuchel is próbált folyamatosan változtatni. A nagy akarás végül meghozta a várva-várt eredményt: Harry Kane a hosszabbításban, kapásból belőtte a mindent eldöntő találatot, megnyerve a Bayernnek a meccset.

 

A bajorok ezúttal sem játszottak jól, de legalább rangadót nyertek. A Willy Orbánnal felálló Leipzig sem biztos, hogy vereséget érdemelt volna, de Harry Kane klasszisára nem volt ellenszerük.

 

Bayern München – RB Leipzig 2-1 (0-0)
Allianz Aréna, Vezette: S. Stegemann
Gólszerzők: Kane (56. és 90+1.) illetve Sessko (70.)
Sárga lap: Pavlovic (38.), de Ligt (59.), Musiala (66.) illetve W. Orban (41.), Schlager (68.), Simakan (78.)
Piros lap:

Bayern: Neuer – Kimmich, de Ligt, Dier, P. Guerreiro – Pavlovic (Kim Min-Jae, 81.), Goretzka – Musiala (Choupo-Moting, 84.), Müller (Laimer, 65.), Sané (Tel, 65.) – Kane. Vezetőedző: Thomas Tuchel

Leipzig: Blaswich – Raum (Lukeba, 90+2.), Orbán, Simakan, Henrichs – X. Simons (elmas, 87.), Schlager, Haidara (Kampl, 74.), D. Olmo – Openda (Poulsen, 73.), Sesko (Baumgartner, 90+2.). Vezetőedző: Marco Rose

 

Korábban történt:

A szebb napokat is látott Borussia Mönchengladbach komoly verésben részesítette a szintén a tabella hátsó régiójában, közvetlen riválisának is számító Bochumot. Az Union Berling Schäfer Andrással a kezdőcsapatban, éppen a magyar válogatott középpályás góljával még vezetett is a Heidenheim ellen, végül az újonc elvitt egy pontot Berlinbő. (…) Továbbá, megosztozott a pontokon, valamint egy-egy gólon a Werder Bremen és a Darmstadt; valamint a VFB Stuttgart és a Köln.

 

A 23. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Bayer Leverkusen – Mainz 2-1

Szombat:
B. Mönchengladbach – VfL Bochum 5-2
Union Berlin – Heidenheim 2-2
VfB Stuttgart – Köln 1-1
Werder Bremen – Darmstadt 1-1
18:30 Bayern München – RB Leipzig (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 Eintrach Frankfurt – Wolfsburg (Tv: Aréna 4)
17:30 Borussia Dortmund – Hoffenheim (Tv: Aréna 4)
19:30 Augsburg – Freiburg (Tv: Aréna 4)

 

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore