Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Bayern München korábbi vezetőedzője válthatja nyártól Eddie Howe-t a Newcastle élén! – sajtóhír

Christian Falk értesülései alapján az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Newcastle United a nyártól Julian Nagelsmannt szeretné a csapat élére, aki jelenleg a német válogatott szövetségi kapitányaként tevékenykedik…

Christian Falk információi szerint a Newcastle Unitednél felmerült Julian Nagelsmann kinevezése a következő szezontól. A ‘Szarkák’ jelenleg jócskán elmaradnak az előző idényben nyújtott teljesítménytől, hiszen csak a 10. helyen állnak a bajnokságban, a BL-t érő 4. helytől pedig 15 pontra vannak. Eddie Howe csapata az egész szezonban rendkívül hullámzóan teljesít, egy nem túl jól sikerült rajtot követően jött egy 5-6 mérkőzésig tartó veretlenségi sorozat, majd egy hosszabb negatív széria, amikor is 7 bajnokiból csupán 1-et tudott megnyerni a Newcastle. Nagelsmann jelenleg ugyebár a német válogatott szövetségi kapitánya, szerződése az Eb végéig szól, egyelőre viszont nem tudni egy sikeres szereplés után kíván-e maradni a nemzeti csapatnál. Előtte ugyebár a Bayern München vezetőedzője volt, ahonnan nagy meglepetésre menesztették szezon közben. 

Julian Nagelsmann a Bayern München előtt dolgozott még a Hoffenheim és az RB Leipzig élén is. A 2017/2018-as idényben nagy meglepetésre a 3. helyre vezette a Hoffenheimet a Bundesligában, míg a Leipzigot Német Kupa döntőig és Bajnokok Ligája elődöntőig vitte. A Bayern München 2021 nyarán nevezte ki Nagelsmannt, a bajorokkal bajnoki címet nyert a 2021/2022-es szezonban, majd a 2022/2023-as kiírás folyamán nem kis meglepetésre menesztették annak ellenére, hogy a Bayern a Német Kupában és a Bajnokok Ligájában is érdekelt volt.