Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ajax: visszahoznák a korábbi közönségkedvenc játékost! – sajtóhír

Sajtóbeszámolók szerint az új idényre új edzővel készülő amszterdamiak komolyabb változásokat terveznek a játékoskeretet illetően is, így merült fel a korábbi közönségkedvencnek számító Donny van de Beek visszahozatala is.

Mint arról mi is beszámoltunk, Pepijn Lijnders, a Liverpooltól Jürgen Kloppal távozó holland szakember veheti át az Ajax irányítását a nyártól. Sajtóhírek szerint komoly átalakulásra készülnek Amszterdamban, ahol szívesen látnák a folyamat részeként Donny van de Beek-et.

A 26 esztendős saját nevelésű középpályás 2020 szeptemberének legelején nagy reményekkel érkezett a Manchester United együtteséhez, ahol azonban csalódást keltően alakult a karrierje: van de Beek ugyanis csupán 62 mérkőzésen szerepelt az MU-ban, azokon is többnyire csereként; majd egy hosszabb sérülés is hátráltatta; a tavaszt pedig már az Eintracht Frankfurtban kezdte kölcsönben – szintén minimális játékidőt a pályán töltve.

A korábbi 19-szeres válogatott játékos karrierjére így igencsak ráférne egy pozitív fordulat, amely az angol és holland sportsajtó szerint könnyen lehet, hogy Amszterdamban jöhet el van de Beek számára.

A hírek szerint ugyanis az Ajax visszacsábítaná a középpályást, aki az angol lapok szerint egyike azon játékosoknak, akiről a Manchester United új vezetősége kis túlzssal már most lemondana.

Donny van de Beek szerződése ugyan 2025 nyaráig szól az MU-nál, ám az elmúlt éveken át tartó nehézségei következtében a játékjogát már mindössze 9 millió euróra taksálják (forrás: Transfermarkt), így bizony egy elképzelhető opciónak tűnhet egy amszterdami visszatérés – egy van de Beek által tökéletesen ismert közegbe.