Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: nem jöhetnek Budapestre a Fiorentina szurkolói – sajtóhír

Az UEFA jóváhagyta, hogy az Európa-konferencialiga nyolcaddöntőjében a Maccabi Haifa és a Fiorentina mérkőzését Budapesten rendezzék a Bozsik Arénában

(Photo by Andrea Martini/NurPhoto via Getty Images)

A csakfoci.hu beszámolói szerint veszélybe került a Fiorentina szurkolóinak jelenléte a budapesti Ekl-nyolcaddöntőn a Maccabi Haifa ellen, ugyanis a klub arról tájékoztatta szurkolóit, hogy a magyar hatóságok csak az útlevéllel rendelkező drukkereket akarják beengedni a mérkőzésre.

Mindez azért jelent problémát, mert sok szurkoló az elektronikus személyi igazolványát adta meg kötelező dokumentumként, hogy jegyet foglaljon az Ekl-mérkőzésre, mivel nem is rendelkezik útlevéllel.

fiorentinauno.com szerint így kellemetlen helyzetet teremtett a kemény biztonsági intézkedések részeként kötelezővé tett útlevél-ellenőrzés, és előfordulhat, hogy a Fiorentina szurkolói nagyrészt kihagyják majd a semleges pályás mérkőzést. A klub még próbál megoldást találni a kialakult helyzetre.

Az olasz bajnokságban vitézkedő Fiorentina budapesti vendégjátékára március 7-én, csütörtökön 21 órai kezdettel kerül sor a Maccabi Haifa ellen.