Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: fölényes győzelemmel tartja első helyét a Cruz Azul – videóval

A Club América elleni vereség után a listavezető Cruz Azul a vasárnap hajnali órákban a Chivas Guadalajarát fogadta a mexikói bajnokság (Liga MX) Clausurájának 10. fordulójában…

(Photo by Mauricio Salas/Jam Media/Getty Images)

A Cruz Azul bő félóra alatt eldöntötte a Chivas Guadalajara elleni mérkőzést és 3-0-s győzelmet aratott hazai környezetben. Ugyan a találkozó legelején még a vendégek vezettek veszélyes támadásokat, a hetedik percben a hazaik kerültek lépéselőnybe, miután Sepulveda lekészítéséből Lorenzo Faravelli talált be a tizenhatoson vonaláról. Az első játékrész derekánál a Cruz Azul egy lendületes ellentámadás végén tovább növelte előnyét, Rotondi bal oldali elfutását követően Uriel Antuna a tizenegyespont magasságából volt eredményes a volt csapata ellen. A Chivas hiába támadott többet, a hazaiak több esetben is le tudtak fordulni róluk, néhány perccel a második gól után Sepulveda tört be a kapu mögé, bejátszását pedig Uriel Antuna közelről juttatta be a hálóba. A mexikóvárosiak ezzel 33 perc alatt háromgólos előnyre tettek szert. Az első félidő végén is 3-0 volt az eredmény. Ennek ellenére a Chivas a szünet után is becsülettel próbálkozott, Cowell vezérletével sorra vezették a támadásokat és alakították ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, azonban csak egy meg nem adott találatig jutottak Alvarado révén, így a szépítés sem jött össze.

Győzelmével a Cruz Azul továbbra is a bajnokság élén áll, azonos pontszámmal követi a Pachuca, egyetlen pontos hátrányból a Club América.

Cruz Azul – Chivas Gudalajara 3-0 (3-0)
Gólszerzők: Faravelli (7.), Antuna (27., 33.), ill.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore