Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hátrányból felállva nyert rangadót a Bologna az Atalanta otthonában! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 27. fordulójának vasárnapi játéknapján a BL indulást érő 4. helyért harcoló két csapat, az Atalanta és a Bologna csapott össze egymással.

(Photo by Emilio Andreoli/Getty Images)

Az Inter elleni hétközi 4:0-s vereséget követően újabb nehéz feladat várt az Atalantára, hiszen a legutóbbi 5 bajnokiját egyaránt megnyerő, 4. helyezett Bologna látogatott hozzájuk. Az első 45 perc igen kiegyenlített játékot hozott, mindkét fél igen nehezen talált fogást a másik csapat stabil védekezésén. A félidő közepétől némileg kezdeményezőbbé vált az Atalanta, amely a 28. percben meg is tudta szerezni a vezetést. Zappacosta tudott kapura lőni, amit Skorupski hárított, de a kipattanó Beukema testéről pont Lookman elé került, akinek így 5 méterről a hálóba kellett passzolnia a labdát, 1-0! A kapott gólt követően a Bologna igyekezett nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni, de nem tudták feltörni a hazaiak védelmét, így a szünetre megmaradt az egygólos különbség a felek között.

A második játékrészben egy sokkal harcosabb Bologna jött ki a pályára, és az 55. percben majdnem össze is jött az egyenlítés számukra, de egy szöglet utáni Calafiori fejesnél hatalmas védést mutatott be Carnesecchi. Az 57. minutumban aztán büntetőhöz jutottak a vendégek, miután Koopmeiners felrúgta a tizenhatoson belül Saelemaekerst. A labda mögé Zirkzee állt, ő pedig magabiztos ítéletvégrehajtónak bizonyult, 1-1! Nem kellett sokat várni és a Bologna már a második találatát ünnepelhette! A 61. percben Ndoye lövése levágódott egy védőről, amit kapásból Ferguson küldött kapura nagyjából 20 méterről, Carnesecchi pedig nem ért le a jobb alsóba, 1-2! Ezt követően a vendégek átadták a kezdeményezés lehetőségét az Atalantának, és ugyan a bergamóiak próbálkoztak becsülettel, de igazán nagy lehetőséget nem tudtak kidolgozni. A véghajrában is hiába küzdött az Atalanta, nem tudták feltörni a Bologna védelmét, így a vendégek megerősítették 4. helyüket a tabellán.

Atalanta – Bologna 1-2 (1-0)
Helyszín:
Gewiss Stadion Vezette: F. La Penna
Gólszerzők:
Lookman (28.) ill. Zirkzee (57. – büntető), Ferguson (61.)
Sárga lapok: Koopmeiners (14.), Holm (64.), Éderson (69.) ill. Posch (6.), Ödgaard (90+4.)
Kiállítás:ill.-

Atalanta: Carnesecchi – Scalvini (Miranchuk 66.), Djimsiti, Kolasinac – Ruggeri (Hien 89.), Pasalic (Éderson 62.), de Roon, Zappacosta (Holm 62.) – Koopmeiners – Lookman, De Ketelaere (Scamacca 66.) Vezetőedző: Gian Piero Gasperini

Bologna: Skorupski – Posch (Lucumi 46.), Beukema, Calafiori, Kristiansen – Fabbian (Urbanski 56.), Freuler, Ferguson – Orsolini (Saelemaekers 46.), Zirkzee (Ödgaard 81.), Ndoye (Aebischer 87.) Vezetőedző: Thiago Motta

A mérkőzés összefoglalója:

A 27. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Lazio – AC Milan 0-1

Szombat:
Udinese – Salernitana 1-1
Monza – AS Roma 1-4
Torino – Fiorentina 0-0

Vasárnap:
Hellas Verona – Sassuolo 1-0
Empoli – Cagliari 0-1
Frosinone – Lecce 1-1
Atalanta – Bologna 1-2
20:45 Napoli – Juventus

Hétfő:
20:45 Inter – Genoa (Tv: Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore